Новини
30 Червня 2020
931

Залишились без цирку: Збанкрутував легендарний канадський Cirque du Soleil

Борги компанії збільшилися до $1 мільярда, звільнено 3,5 тисячі співробітників

Канадська циркова компанія Cirque du Soleil подала заяву на захист від банкрутства на фоні тимчасового припинення роботи через пандемію Covid-19, про це йдеться у повідомленні на сайті компанії.

Зазначається, що за останні три місяці Cirque du Soleil жодного разу не виступив і скасував два світових турне. “За цей період борги компанії зросли до $1 млрд”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначає CNN, уряд Канади, а також ряд приватних інвесторів заявили про готовність реструктуризувати борги компанії. “Інвестори вже готові надати Cirque du Soleil $300 млн для рестарту й повернення в шоу-бізнес”, – повідомляє видання.

З цієї суми $15 млн виділять на підтримку співробітників і ще $5 млн – виплатять підрядникам. “У березні Cirque du Soleil довелося звільнити 3480 співробітників. Як тільки будуть зняті обмеження через пандемію, компанія планує відновити більшу частину співробітників”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначив глава Cirque du Soleil Entertainment Group Деніел Ламарр, протягом останніх 36 років Cirque du Soleil був успішною та прибутковою компанією. “Але з нульовим виторгом після вимушеного закриття всіх наших шоу через Covid-19, керівництво повинно було діяти рішуче, щоб захистити майбутнє компанії”, – наголосив він.

Cirque du Soleil засновано у 1984 році. До пандемії в компанії працювало близько 4 тисяч осіб, у тому числі 1,3 тисячі артистів з 50 країн.

Нагадаємо, пандемія коронавірусу завдала величезного збитку світу шоу-бізнесу, однак не всі опустили руки. Наприклад, мюзикл “Гамільтон” став однією з найуспішніших бродвейських постановок. Касові збори, продаж сувенірів та угода зі стрімінговим сервісом Disney+ принесли проєкту $1 млрд, а його автор потрапив до рейтингу найбільш високооплачуваних зірок світу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram