Новини
25 Червня 2020
1 259

Залишилась в історії: Olympus продає свій бізнес з виробництва фотоапаратів

В останньому фінансовому році на частку підрозділу припадало лише 5,5% виручки всієї корпорації

Японська Olympus Corporation прийняла рішення продати свій підрозділ з виробництва фотоапаратів. Компанія підписала договір про наміри з інвестиційним фондом Japan Industrial Partners, який купить цей підрозділ, йдеться в заяві компанії. Вартість угоди не розкривається.

Підрозділ Olympus з виробництва фотоапаратів зазнавав збитків протягом останніх трьох років. Оскільки все більше людей вважають за краще користуватися камерами в смартфонах, частка Olympus на ринку фотокамер значно скоротилася.

Прийняті корпорацією заходи щодо зниження витрат відчутних результатів не дали. В останній фінансовий рік, що завершився в березні, на частку цього підрозділу припадало всього 5,5% виручки всієї корпорації Olympus. Тому було вирішено його продати.

Тепер Olympus зосередиться на своїх більших сегментах бізнесу, таких як постачання устаткування для обробки зображень промислового і медичного призначення.

Сторони мають намір підписати остаточний договір до кінця вересня і завершити угоду до кінця року.

У Japan Industrial Partners це не перший досвід покупки окремих підрозділів в компаніях. Шість років тому в рамках аналогічної угоди вона придбала у корпорації Sony підрозділ з виробництва ноутбуків Vaio і перетворила його в однойменну корпорацію.

Раніше Investory News писали, що японська Sony вирішила продати весь свій пакет акцій виробника оптики, медичного обладнання та фототехніки Olympus назад самій компанії за 80,4 млрд єн (майже $763 млн).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram