Новини
7 Липня 2023
269

Закон про оподаткування криптоактивів підписали в Кенії

Розмір ставки встановили у розмірі 3%

Президент Кенії Вільям Руто підписав законопроєкт про фінанси, який передбачає введення нових податків, включно з податком у розмірі 3% на криптоактиви. Новий закон набув чинності 1 липня, пише Finance.ua.

Правляча партія вважає, що це допоможе поповнити державну скарбницю і зменшити залежність від іноземних кредитів, таких як кредити від Китаю, МВФ і Світового банку.

Згідно з новим законом, власники платформ мають сплачувати податок на криптоактиви. У випадку з офшорними платформами їм надається 24 години для перерахування коштів до Податкової служби Кенії.

Кенійська асоціація з блокчейну (Blockchain Association of Kenya, BAK) назвала новий закон розпливчастим. Вони вважають, що податкові органи повинні враховувати різні види цифрових активів, як-от невзаємозамінні токени (NFT), токени-акції, стейблкоїни та утилітарні токени, і застосовувати різні підходи до оподаткування кожного з них.

Асоціація зазначає, що новий податок не враховує збиткові транзакції або перекази з нульовим прибутком, які можуть бути результатом простого переміщення криптоактивів між гаманцями. Через високу волатильність цифрових активів не всі угоди приносять прибуток. Ігнорування цього аспекту може призвести до несправедливого стягнення податків з трейдерів і уповільнити розвиток галузі в країні.

Раніше Investory News писали, що Україна прагне як найшвидше легалізувати крипту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram