Новини
28 Жовтня 2021
647

За останні дев’ять років ФОПи збільшили залишки на рахунках у 15 разів

Їх кількість щомісячно зростає в середньому на 7 тисяч

Станом на початок вересня 2021 року український малий бізнес зберігає на рахунках 58 млрд грн — це найвищий показник за останні 9 років. Тільки за поточний рік ця сума збільшилася на 9%, повідомляє платформа для роботи з відкритими даними Opendatabot з посиланням на відомості Фонда гарантування вкладів фізичних осіб.

Для порівняння — 2012 року ФОПи зберігали у банках 4 млрд грн.

Як зазначив Олексій Іванкін, засновник Опендатабот, збільшення залишку на банківських рахунках ФОПів свідчить про зростання довіри до банківської системи та початок виходу мікробізнесу з тіні.

Станом на 20 жовтня в Україні активні 1 982 348 ФОПів. Їх кількість збільшується, в середньому, на 7 тисяч щомісяця: відкривається близько 20 тис., а закривається — майже 13 тис.

Нагадаємо, згідно з дослідженням, проведеним Європейською Бізнес Асоціацією серед представників малого бізнесу, які є учасниками проєкту Асоціації з підтримки малого бізнесу Unlimit Ukraine, 28% опитаних ФОПів досі не вдалося досягти докарантинного рівня доходів. Частково, але не повністю відновили дохід 48% підприємців, а 7% навіть збільшили рівень доходу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram