Новини
3 Червня 2021
615

За неправдиве декларування в Україні каратимуть позбавленням волі

Серед іншого — штрафи, громадські роботи та увязнення

Верховна Рада України (ВРУ) рішенням 307 народних депутатів підтримала закон, який передбачає позбавлення волі за неправдиве декларування. Відповідний законопроєкт №4651 ухвалено на пленарному засіданні у четвер, 3 червня.

Проєкт закону пропонує посилити відповідальність за надання неправдивої інформації в деклараціях і повертає покарання у вигляді позбавлення волі, яке було скасовано рішенням Конституційного суду у жовтні 2020 року.

Відповідно до законопроєкту, за умисне помилкове декларування чиновника можуть покарати штрафом, громадськими роботами або обмеженням волі до двох років, якщо невідповідність з реальними доходами складе від 1,1 млн грн до 4,5 млн грн.

Якщо невідповідність перевищить 4,5 млн грн, правопорушникові може загрожувати позбавлення волі на строк до двох років.

За умисне неподання декларації законопроєкт передбачає, додатково до штрафів і громадських робіт, покарання у вигляді ув’язнення до двох років.

Раніше Investory News писали, що за попередніми підсумками деклараційної кампанії доходи у сумі понад 1 млн грн задекларувала 8451 особа. Проти минулого року їх кількість зросла на 6%. Крім того, понад 1 млрд грн доходів задекларував мешканець Києва.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram