Новини
12 Березня 2019
911

За місяць українці купили онлайн $52 млн

Після скасування ліцензій на інвестиції за кордон як населення, так і бізнес досить активно інвестують в межах дозволених е-лімітів

За перший місяць після вступу в силу нового закону “Про валюти і валютні операції” (з 7 лютого 2019 р.) громадяни купили в банках валюти онлайн на $52 млн.

Про це повідомляє Національний банк на своїй сторінці в Facebook.

Також, за місяць українські компанії уклали понад 100 нових кредитних угод з нерезидентами.

У Нацбанку додали, що після скасування ліцензій на інвестиції за кордон як населення, так і бізнес досить активно інвестують в межах дозволених е-лімітів (€2 млн для юридичних осіб і €50 тис для фізичних осіб на рік).

Нагадаємо, закон “Про валюті і валютні операції” дозволяє обмінювати валюту онлайн, якщо обсяг угоди не перевищує 150 тис. грн. В перший день дії нового нормативного акту громадяни придбали у мережі більше $1 млн.

Раніше Investiry News писали, що у лютому населення продало валюти на $63,4 млн більше, ніж купило.

Також, у лютому НБУ розробив і пропонував для обговорення проект постанови “Про затвердження Змін до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні”. Цим законом передбачається, зниження максимальної суми розрахунків готівкою суб’єктів господарювання з фізичними особами до 15 тис. грн з 50 тис. грн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram