Новини
8 Лютого 2019
904

Українці за один день придбали онлайн мільйони доларів

Клієнти українських банків почали активно користуватися послугою онлайн-купівлі валюти вже в перший день дії валютної лібералізації

Майже за один день ПриватБанк продав через інтернет-додаток Приват24 майже $1,5 млн, придбав – понад $402 млн, повідомляє прес-служба банку. Крім того ПриватБанк продав онлайн понад €245 тис., придбав – €131 тис.

Один із засновників Monobank Олег Гороховський написав на своїй сторінці у Facebook, що клієнти банку за 7 лютого придбали майже $1 млн. “За день продали клієнтам понад $900 тис., відкрили 6 тис. валютних карт і залишки на валютних картах збільшилися на $750 тис. в еквіваленті”, – написав він.

Як повідомляли Investory News, послуга стала можливою завдяки новому закону «Про валюту і валютні операції», який набрав чинності 7 лютого та скасував низку обмежень для бізнесу та населення. Загалом із 7 лютого почали діяти більше 20 послаблень. Серед одних з них, можливість купувати та продавати євро та долари у режимі онлайн. Продаж валюти онлайн здійснюється за поточним комерційним курсом банків без комісій. Через мобільні додатки банків можна купувати та продавати долари та євро для зарахування на валютні картки або депозити з банківських карток у гривні у межах встановленого НБУ ліміту до 150 тис. грн на добу.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram