Новини
15 Червня 2020
860

За квартал добробут американців знизився на 5,6%

Тим часом адміністрація Трампа до серпня припинить виплати безробітним

Чиста вартість активів домогосподарств і некомерційних груп США у першому кварталі продемонструвала рекордне падіння, у тому числі через зниження фондового ринку на 23%, повідомляє Inv.com.

За даними Федеральної резервної системи (ФРС), показник добробуту згідно з підсумками минулого кварталу скоротився на 5,6% (на $7,4 трлн) – до $110,8 трлн. “У тому числі вартість акцій, що знаходяться у володінні американців, знизилася на $7,8 трлн, при цьому вартість нерухомості зросла на $400 млрд”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією MarketWatch, оскільки в другому кварталі відбувається відновлення фондового ринку, значна частина падіння добробуту, ймовірно, буде відіграна. Зазначається, що загальний обсяг заборгованості у січні-березні злетів на 11,7% і досяг $55,9 трлн. “Це максимальні темпи підвищення з четвертого кварталу 1986 року”, – йдеться у повідомленні.

При цьому борги домогосподарств збільшилися на 3,9%, в основному внаслідок підвищення іпотечних зобов’язань (на 3,2%). А от борги бізнесу злетіли на 18,8%, що стало максимальним зростанням з початку ведення розрахунків у 1946 році, обсяг держборгу підвищився на 14,4%.

Тим часом адміністрація президента США планує припинити виплати безробітним, що були введені як засоби підтримки під час дії обмежень через коронавірусну інфекцію, повідомляє The Financial Times з посиланням на економічного радника Білого дому Ларрі Кадлоу.

За його словами, адміністрація виступає проти продовження федеральних виплат з безробіття після липня. “Ми платимо людям, щоб вони не працювали. Це краще, ніж їхні зарплати”, – зазначив Кадлоу, виступаючи у неділю, 14 червня, на CNN з приводу виплат по $600 на тиждень.

Кадлоу повідомив, що президент Дональд Трамп розглядає “якийсь бонус за повернення на роботу”, але він не буде таким великим, як попередні виплати. За оцінкою Кадлоу, економіка відновлюється, а бізнес повертається. “І, отже, робочі місця повертаються”, – зазначив він CNN.

Видання нагадує, що конгрес прийняв пакет заходів підтримки в $2,2 трлн у березні, він забезпечував виплати по $600 на тиждень для безробітних. “Контрольована демократами палата хотіла збільшити цю суму до $3 трлн, щоб продовжити виплати до кінця року, але контрольований республіканцями сенат відмовився розглядати законопроєкт”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що за даними міністерства праці США, без роботи залишаються 21 млн американців. У травні рівень безробіття знизився до 13,3%, а робота відновилася на 2,5 млн місць. За даними Федеральної резервної системи, рівень безробіття підскочив з мінімального за 50 років показника в 3,5% у лютому до 14,7% (як у післявоєнний період) у квітні.

Раніше Investory News писали, що економіка США, ймовірно, втратила 22 млн робочих місць у квітні, що стане найбільш різким падінням з часів Великої депресії та найяскравішою ознакою того, як сильно пандемія коронавірусу б’є по найбільшій економіці світу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram