Новини
22 Березня 2023
468

За 3 тижні прокату “Мавка. Лісова пісня”  зібрала близько 82 мільйонів гривень

Українська кінострічка стала найкасовішою за весь час незалежності

Анімаційний фільм “Мавка. Лісова пісня” продовжує бити рекорди в українському прокаті. Нагадаємо, першого вікенду прокату цей мультфільм зібрав майже 25 млн грн, що стало новим рекордом серед українських релізів. А зараз, згідно з даними Держкіно, “Мавка” стала найкасовішим українським фільмом за всі роки незалежності, пише ITC.

З початку прокату в українських кінотеатрах на мультфільмі “Мавка. Лісова пісня” було продано 642 671 квиток, а сумарний бокс-офіс становив 81 848 415 грн. Цей результат більш ніж на 10 млн грн перевершує показник фільму “Я, ти, він, вона”, який розташувався на другому рядку рейтингу.

Водночас слід зазначити, що рекордного результату “Мавка” спромоглася досягти всього за три тижні показів, і зараз прокат триває. Отже, очікується подальше зростання показника касових зборів.

Автори мультфільму зазначають, що таким результатам є цілком логічне пояснення. “Мавка. Лісова пісня” виявилася настільки популярною, що й через 3 тижні від початку прокату продовжує збирати повні зали кінотеатрів. Іноді глядачі переглядають стрічку по декілька разів.

“Мавка. Лісова пісня” — другий повнометражний мультфільм української студії Animagrad (“Викрадена принцеса: Руслан та Людмила”). Сценарій анімаційної стрічки базується на класичному сюжеті драми-феєрії Лесі Українки “Лісова пісня” та образах української міфології.

Мультфільм створено студією Animagrad (FILM.UA Group) за підтримки Державного агентства України з кіно та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID Ukraine — USAID Україна). Кінотеатральну дистрибуцію проводить FILM.UA Distribution та Кіноманія.

Нагадаємо, Євросоюз підтримує українське кіно. Для цього країни створили спеціальний фонд ESFUF.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram