Новини
22 Лютого 2023
403

Євросоюз підтримує українське кіно

Для цього країни створили спеціальний фонд ESFUF

Міністерства культури Німеччини, Люксембургу та Франції започаткували створення European Solidarity Fund for Ukrainian Films (ESFUF) — Європейського фонду солідарності з українським кіно за участі всіх партнерів EFAD (European Film Agency Directors association), повідомляє Державне агентство України з питань кіно. Презентація фонду відбулася 20 лютого у межах Берлінале.

Європейський фонд солідарності з українським кіно фінансуватиметься шляхом внесків 16 партнерів із 13 країн та EFAD.

Фонд надаватиме підтримку для розробки або роботи на фінальній стадії українських художніх фільмів спільного виробництва з країнами-учасницями. Бюджет фонду на 2023 рік становить €1,05 млн.

Сума підтримки розробки буде обмежуватися €25 тис. для документальних фільмів і €50 тис. для художнього кіно чи анімації. Підтримка фільмів на фінальній стадії буде обмежуватися €75 тис. Заявки на отримання допомоги прийматимуть до 17 березня 2023 року.

У Держкіно нагадали, що Європейський фонд солідарності з українським кіно (ESFUF) — це ініціатива, запропонована CNC іншим членам EFAD під час Генеральної асамблеї в Каннах у травні 2022 року.

“Після підтримки різних заходів для України на національному та європейському рівнях EFAD та члени асоціації хотіли об’єднати зусилля, щоб започаткувати цілеспрямовану програму підтримки українських кінематографістів, щоб допомогти їм завершити їхні фільми чи розробити нові проєкти, одночасно сприяючи копродукції”, — зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, Євросоюз також виділить Україні понад €17 мільйонів на диджиталізацію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram