Новини
8 Квітня 2019
1 317

З висоти пташиного польоту: У Львові побудують канатну дорогу

Вартість проекту становитиме 394,54 млн грн. Відкриття заплановано на 2021 рік

У Львові оголошено інвестиційний конкурс на будівництво підвісної оглядової канатної дороги з центру міста до парку “Високий замок”, пішохідного мосту пам’яті героїв “Небесної сотні”, а також на благоустрій парків “Високий Замок” та “На валах”, говориться у повідомленні Львівської міської ради.

Ініціатором проекту стала Львівська громадська організація “Реабілітація осіб з інвалідністю”. Основна мета проекту – з допомогою канатної дороги та пішохідного мосту забезпечити безбар’єрний доступ людей з обмеженими фізичними можливостями до оглядових майданчиків, пам’яток археології й архітектури на території парку “Високий Замок”.

Раніше маломобільні групи населення не мали змоги відвідати оглядові майданчики Високого Замку, з яких розкриваються кругові панорами історичного центру Львова.

Орієнтовна загальна вартість проектування та будівництва канатної дороги складе 330,54 млн грн. Запланована протяжність канатки – 524 м, кількість станцій – три. Загальна кількість кабін – 17 штук, пасажиромісткість однієї складе 8 чоловік.

На будівництво пішохідного мосту протяжністю 28 метрів планують витратити 30 млн грн. Загальна вартість інвестиційного проекту становить 394,54 млн грн. Термін окупності – не більше 10 років.

“Введення до експлуатації планується на І кв 2021 року”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, наразі розпочався перший етап оголошення інвестиційного конкурсу. “Думаю, буде багато охочих взяти участь. Чим більше – тим краще для міста. Все регламентовано: є позиція ЮНЕСКО, є позиція містобудівельної ради, Міністерства культури. Обмежень багато і ми забезпечили всі моменти. Навіть мур поремонтуємо, який є огорожею для школи”, – повідомив мер Львова. Та додав, що участь у конкурсі можуть брати як українські, так і іноземні інвестори. “Немає жодних обмежень”, – підкреслив Андрій Садовий.

Наразі найдовшою пасажирською канатною дорогою в Україні протяжністю в 2710 метрів є підвісна канатка “Захар Беркут”, що знаходиться у Львівській області (Сколівський район, село Волосянка).

Раніше Investory News повідомляли, що Європейський інвестиційний банк виділить Харкову €21 млн. Гроші будуть спрямовані на реалізацію проекту “Безпечне місто”.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram