Новини
4 Березня 2021
529

З початку року великі компанії заплатили податків на 26 мільярдів гривень

Це на 25% більше, ніж за аналогічний період минулого року

За січень-лютий 2021 року великі платники податків забезпечили збір платежів до держбюджету обсягом у 26,6 млрд грн. З них акцизного податку надійшло на понад 3 млрд грн, що на 15% більше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомляє пресслужба Державної податкової служби.

“З початку року ми маємо позитивну динаміку щодо надходжень від державних підприємств з частини чистого прибутку. Всього сплачено 709,9 млн грн, що на 144 млн грн або на 25% більше, ніж за аналогічний період минулого року”, — зазначив голова Центрального міжрегіонального управління Микола Чмерук.

Також він додав, що 2021 року великі підприємства забезпечили платежі з податку на додану вартість обсягом 16,8 млрд грн і податку на прибуток — 1,6 млрд грн.

Тим часом на початку березня Верховна Рада ухвалила закони про податкові та митні пільги для інвесторів. Щоб ними скористатися необхідно виконувати зобов’язання згідно зі спеціальним інвестдоговором.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив дворічний план заходів щодо запобігання відмиванню коштів в офшорних зонах і недопущення ухилення від сплати податків і зборів суб’єктами господарювання.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram