Новини
7 Жовтня 2022
480

З початку року експорт ІТ-послуг зріс на 16%

Це одна з небагатьох сфер, яка має позитивну динаміку розвитку

Наразі ІТ становить майже половину від загального експорту послуг. За 8 місяців поточного року експорт IT зріс на 16% проти відповідного періоду торік, повідомляє Опендатабот.

Доля IT в загальному експорті послуг за серпень становила 48%. ІТ — це чи не єдина сфера, яка зараз має позитивну динаміку.

Загалом експорт послуг за 8 місяців цього року скоротився на 6% проти відповідного періоду торік — з 11,4 млрд до 10,7 млрд.

Експорт товарів за цей період скоротився на 31% у порівнянні проти відповідного періоду минулого року — з 38,6 млрд до 26,6 млрд. Здебільшого скорочення відбулося шляхом скорочення більш ніж вдвічі експорту металів.

Експорт сільськогосподарської продукції у серпні зріс на 34% до липня. Але проти серпня 2021 року виторг від сільгосп експорту впав на 24%.

Загалом за 8 місяців цього року експорт сільськогосподарської продукції скоротився на 10% проти показника минулого року — з 15 млрд до 13,4 млрд.

Нагадаємо, понад 21 тисячі земельних угод укладено з початку війни. Найактивніший ринок землі спостерігається на Хмельниччині та Вінниччині.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram