Новини
25 Жовтня 2022
754

З аукціону продали шматок торта з весілля принцеси Діани та принца Чарльза

Святкова подія відбувалася 41 рік тому

Шматок торта, поданий на весіллі короля Чарльза III та принцеси Діани у 1981 році, продали з аукціону за £170 (понад 7 тис. грн), повідомляє Indian Express..

Цікаво, що охороняв шматочок торта з весілля принцеси Діани і тоді ще принца Чарльза усі ці роки Найджел Рікеттс — один із гостей весілля, який працював реставратором меблів у Віндзорському замку з 1980 до 1985 року і помер на початку 2022 року.

Шматок торта зберігався в оригінальній подарунковій коробці, прикрашеній емблемою принца Уельського, ініціалами молодят C і D каліграфічним шрифтом та написом “Букінгемський палац, 29 липня 1981 року”. Керівник відділу інтер’єрного продажу в Dore and Rees Гай Тейлор сказав, що торт зберіг форму та зовнішній вигляд завдяки алкоголю у складі.

На аукціоні Dore and Rees Auctions у Великій Британії шмат торта був виставлений на продаж за попередньою оцінкою в £300. Зрештою він був проданий за £170, що набагато нижче за очікувану ціну. Цей шматок був частиною п’ятиярусного торта — одним із 23 тортів на весіллі короля Чарльза III та принцеси Діани. У 2014 році шмат того ж торта був проданий за £990.

Принц Чарльз та Діана, принцеса Уельська, одружилися 29 липня 1981 року. Королівську весільну церемонію дивилися близько 750 млн людей всього світу. Весілля, що відбулося в соборі Святого Павла в Лондоні, залишається найпопулярнішим королівським весіллям дотепер.

Про розлучення принц і принцеса оголосили 1992 року, але офіційно розлучення було оформлено 1996 року. Через рік принцеса Діана загинула в автокатастрофі, а у 2005 році принц Чарльз пішов до Камілли Паркер Боулз. Вона прийняла титул королеви-консорту після смерті королеви Єлизавети II 8 вересня 2022 року.

Нагадаємо, на аукціоні продали останній лист Джона Леннона. Анонім заплатив за лот понад $60 тис.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram