Новини
6 Липня 2020
1 281

З ароматом космосу: NASA випустить свій парфум

Перша партія буде доступна в жовтні для тих, хто оформив передзамовлення

На краудфандинговій платформі Kickstarter запустили кампанію зі збору коштів на духи Eau de Space. Грунтуючись на спогадах астронавтів, парфумери створили “той самий” аромат космосу, повідомляє engadget.

Щоб підготувати астронавтів до будь-яких сюрпризів на орбіті, NASA (Національне управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору США) моделює для них космічний простір під час навчання.

У 2008 р. агентство уклало контракт зі Стівом Пірсом, хіміком і засновником компанії Omega Ingredients, щоб той створив “запах космосу”, грунтуючись на спогадах астронавтів.

Вони описували його як суміш озону, пороху, смаженого м’яса, малини та рому. Аромат потрібен був, щоб дати їм звикнути до специфічного запаху на орбіті.

“Це схоже на те, як пахне пістолет відразу після пострілу. Я думаю, він димний, горілий і трохи гіркий, — розповіла колишній командир Міжнародної космічної станції Пеггі Уїтсон в інтерв’ю CNN у 2002 р.

Довгий час NASA тримало формулу аромату в таємниці, але тепер Omega Ingredients робить його доступним для всіх.

“Завдяки рішучості, витримці, удачі й Закону про свободу інформації (FOIA) ми отримали запах”, — йдеться на сторінці проекту.

Компанія співпрацює з кращими парфумерами й фахівцями в галузі моди, техніки, дизайну та логістики.

Ціна стартує від $29 за флакон. Спочатку планувалося зібрати $1,969 тис., але отримали вже $240 тис., і ця цифра постійно зростає. Перша партія буде доступна в жовтні для тих, хто оформив передзамовлення.

Eau de Space — перший проект творців, але, за даними CNN, команда вже готує другий — “місячний” аромат Smell of the Moon.

Нагадаємо, компанія мільярдера Річарда Бренсона Virgin Galactic Holdings Inc повідомила, що підписала угоду з NASA щодо розробки програми приватних польотів на Міжнародну космічну станцію.

А от Державне космічне агентство, яке очолює відомий український стартапер Володимир Усов запускає акселератор Yangel Accelerator, який запрацює восени 2020 р.  Місія проекту — допомогти командам відкрити свій потенціал і знайти нішу, в якій вони зможуть створити щось незвичайне.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram