Новини
23 Червня 2020
820

Virgin Galactic і NASA підготують програму приватних польотів до МКС

Акції компанії на фоні цієї новини зросли майже на 16%

Фото: Drew Angerer

Компанія мільярдера Річарда Бренсона Virgin Galactic Holdings Inc повідомила, що підписала з NASA угоду про розробку програми приватних польотів на Міжнародну космічну станцію (МКС), повідомляє Reuters.

В рамках угоди Virgin разом з фахівцями Центру космічних польотів Ліндона Джонсона розробить програму відбору й підготовки туристів для польотів на МКС. Як пише TechCrunch, це швидше за все буде космічний корабель Crew Dragon, розроблений іншою приватною космічною компанією — SpaceX.

Virgin Galactic запропонує клієнтам випробувати стан невагомості на флагманському космольоті SpaceShipTwo, а також має довгострокові плани організації суборбітальних пасажирських перельотів.

Ця угода стала другим для Virgin Galactic і NASA. У травні вони уклали угоду про розробку надзвукових літальних апаратів для потенційного використання в цивільних цілях.

Американське космічне агентство значною мірою покладається на зусилля приватних компаній, готуючись до польоту і тривалого перебування на Місяці, а також до пілотованого польоту на Марс.

Акції компанії підскочили майже на 16%. При закритті торгів папери зросли до $17,39 за акцію.

Як писали раніше Investory News, Річард Бренсон планує продаж своїх акцій у Virgin Galactic на загальну суму $504,5 млн. Так мільярдер намагається врятувати бізнес, який відчуває гостру нестачу готівки на фоні пандемії.

А от Державне космічне агентство, яке очолює відомий український стартапер Володимир Усов запускає акселератор Yangel Accelerator, який запрацює восени 2020 р.  Місія проекту — допомогти командам відкрити свій потенціал і знайти нішу, в якій вони зможуть створити щось незвичайне.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram