Новини
23 Липня 2021
933

З 2022 року Мальдіви введуть податок на виїзд

Уряд планує обкласти громадян та іноземців новим податком, який стягуватиметься під час вильоту з країни

З 1 січня 2022 року всі люди, які відлітають з Мальдів на літаку, будуть платити податок на виїзд. Відповідний указ підписав президент Мальдівської Республіки Ібрагім Мохамед Соліха 11 липня, повідомляє Raaje із посиланням на офіційний сайт глави Республіки.

“Президент Ібрагім Мохамед Соліха ратифікував першу поправку до Закону про податки й збори аеропортів, згідно з якою уряд буде збирати податки на виліт зі всіх пасажирів, що вилітають з аеропортів на Мальдівах, відповідно до встановленого графіка зборів”, — йдеться у повідомленні.

За повідомленням місцевого видання Raajje, з громадян Мальдів буде стягуватися податок обсягом $12 за виліт з острова економічним класом, а з іноземців — $30. Пасажири бізнес-класу, незалежно від громадянства, будуть платити $60, а ті, які відлітають першим класом, — $90. Хто звик подорожувати приватними бортами сплатять $120.

Крім того, люди, що вилітають з найбільшого аеропорту на острові — Велана, повинні будуть віддавати $25 на розвиток аеропорту.

Відповідати за збір податків будуть авіакомпанії. Від сплати звільнять пасажирів з дипломатичним статусом і дітей до двох років.

На Мальдівах функціонують 17 аеропортів, чотири з яких — міжнародні. У Республіці діє аеропортовий збір обсягом $15 з пасажира.

Нагадаємо, Європейський Союз планує зняти обмеження для в’їзду на свою територію з України.

Як писали раніше Investory News, число міжнародних турпоїздок у квітні 2021 року скоротилося на 86% проти того ж місяця допандемійного 2019 року, у травні скорочення становило 82%: це невелике поліпшення пов’язано з тим, що деякі країни почали послаблювати обмеження на поїздки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram