Новини
14 Січня 2021
648

З 14 січня бізнес штрафуватимуть за відсутність масок у клієнтів

Для фізосіб як і раніше — 170-255 гривень, якщо немає індивідуального засобу захисту

Власники бізнесу, відсьогодні, 14 січня, отримуватимуть штрафи за відсутність масок у пасажирів транспорту та відвідувачів магазинів, закладів харчування тощо. Відповідний законопроєкт було схвалено Верховною Радою 17 грудня 2020 року, а 12 січня 2021 року його підписав президент Володимир Зеленський.

Зазначається, що для юридичних осіб сума становитиме від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 3400-5100 грн.

Штрафи призначатимуться:

• за пропуск, допуск особи в громадські будівлі, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без одягнених засобів індивідуального захисту, як то респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, зокрема виготовлених самостійно;

• невжиття заходів щодо перебування людини в громадських місцях, будівлях, спорудах, громадському транспорті без такого засобу індивідуального захисту;

• обслуговування клієнтів без таких засобів захисту в період карантину.

Крім того, наразі діють штрафи для фізичних осіб за перебування у громадських місцях без маски розміром 170-255 грн.

Карантинні заходи в Україні діють, розпочинаючи з 12 березня 2020 року. Уряд змінює їх, враховуючи ситуацію з поширенням коронавірусної хвороби.

Нагадаємо, посилений карантин в Україні було запроваджено Кабміном з 8 по 24 січня, при цьому загальнонаціональний продовжено до 28 лютого 2021 року. А от карантин вихідного дня було скасовано ще на початку грудня минулого року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram