Новини
26 Березня 2022
480

Євросоюз відкриє для України платформу спільних закупівель газу

Платформою зможуть користуватися країни, які мають Угоду про асоціацію з Євросоюзом

Європейський Союз відкриє для України та низки інших країн платформу спільних закупівель газу. Про це йдеться у висновках саміту голів держав і урядів країн-членів ЄС, які оприлюднені на сайті Європейської Ради.

Зокрема, відзначено важливість вивчення пропозицій Європейської комісії щодо політики зберігання газу в ЄС, належним чином враховуючи й задовольняючи інтереси держав-членів, які мають великі сховища для зберігання газу для того, аби забезпечити справедливий баланс.

Лідери ЄС заявили, що поповнення газових сховищ в Євросоюзі повинно розпочатися якомога швидше з врахуванням національних заходів із забезпечення відповідної готовності.

Також сказано, що з огляду на наступну зиму країни-члени та Єврокомісія повинні терміново здійснити низку заходів.

Зокрема, серед іншого, треба разом працювати над добровільною спільною закупівлею газу, скрапленого газу та водню, і оптимально використовувати колективну політичну та ринкову вагу Європейського Союзу та країн-членів з метою зниження цін під час переговорів.

“Платформа спільних закупівель також буде відкрита для країн Західних Балкан та трьох асоційованих Східних партнерів (України, Грузії та Молдови — Ред.)”, — йдеться у висновках.

Як писали раніше Investory News, японські та французькі інвестори призупинили фінансування проєкту російської приватної газової компанії “Новатек” з будівництва заводу зрідженого природного газу на півночі росії загальною вартістю $23 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram