Новини
14 Березня 2019
1 106

Євросоюз починає роботу над посиленням кібербезпеки

Мандат передбачає створення Європейського центру промислової, технологічної та дослідницької діяльності у сфері кібербезпеки

Комітет постпредів країн ЄС (Coreper) схвалив у середу мандат румунському головуванню Ради ЄС на переговори з Європарламентом щодо створення структур, покликаних “захистити єдиний цифровий ринок і зміцнити автономію ЄС у сфері кібербезпеки”.

“У стратегічних інтересах ЄС зробити так, щоб ми мали необхідні можливості для захисту наших мереж і цифрових послуг. Структуроване об’єднання і спільне використання дослідницького потенціалу, а також упровадження інноваційних рішень у сфері кібербезпеки дадуть реальний поштовх конкурентоспроможності сектора кібербезпеки ЄС стосовно глобальних гравців”, – заявив із цього приводу румунський міністр комунікацій та цифрового сектора Александру Петреску.

Мандат у результаті передбачає “створення бази знань високого рівня із кібербезпеки під назвою Європейський центр промислової, технологічної та дослідницької діяльності у сфері кібербезпеки та створення мережі національних координаційних центрів”.

“Разом ці структури допоможуть захистити єдиний цифровий ринок і посилити автономію ЄС у сфері кібербезпеки”, – повідомляється в комюніке прес-служби Ради ЄС.

Раніше Investory News повідомляли, що Рада Європейського союзу схвалила створення механізму моніторингу прямих іноземних інвестицій для боротьби з відмиванням грошей.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram