Новини
6 Березня 2019
1 220

Моніторинг і блокування: В ЄС посилюють контроль за іноземними інвестиціями

Новий механізм планують запустити у квітні поточного року

Рада Європейського союзу схвалила створення механізму моніторингу прямих іноземних інвестицій для боротьби з відмиванням грошей. Про це повідомляється на сайті Ради ЄС.

“Вперше Євросоюз оснащує себе такими всеохоплюючими рамками, тоді як його основні торгівельні партнери вже ввели відповідні правила. ЄС є і залишиться одним із найбільш відкритих місць для інвестицій у світі. Нові правила перевірки інвестицій забезпечать відкритість разом із розумним захистом наших стратегічних активів”, – йдеться у повідомленні.

У повідомленні також пояснюється, що механізм буде працювати для інвестицій з країн, які не є членами Євросоюзу. Очікується, що в рамках нового механізму країни-члени ЄС будуть обмінюватися зауваженнями з приводу джерел походження інвестицій з метою їх блокування в майбутньому.

Разом з тим передбачається, що рішення про блокування таких грошових потоків повинна прийняти країна, в яку ці кошти надходять.

Нові правила моніторингу інвестицій опублікують 21 березня 2019 р., а в силу вони вступлять через 20 днів, тобто в квітні 2019 р. Після цього країни Євросоюзу повинні будуть затвердити відповідні зміни на рівні внутрішнього законодавства.

Нагадаємо, спеціальний комітет Європейського парламенту закликав Єврокомісію негайно приступити до роботи над пропозицією про створення європейської фінансової поліції.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram