Новини
1 Березня 2019
810

Європарламент хоче створити європейську фінансову поліцію

Спеціальний комітет Європарламенту з податків прийняв дорожню карту для створення більш ефективного оподаткування та боротьби з фінансовими злочинами

Спеціальний комітет Європейського парламенту (ЄП) закликав Європейську комісію негайно приступити до роботи над пропозицією про створення європейської фінансової поліції. Про це повідомляє прес-служба ЄП.

Крім того, євродепутати запропонували створити спеціальний орган ЄС по боротьбі з відмиванням грошей. Також вони наполягають на скасуванні схем з видачі так званих “золотих віз” та паспортів в обмін на інвестиції.

Євродепутати вказали сім країн ЄС, в яких спостерігаються ризики податкової гавані та які сприяють агресивного податковому плануванню: Бельгія, Кіпр, Угорщина, Ірландія, Люксембург, Мальта та Нідерланди.

Нагадаємо, після триваючих викриттів за останні п’ять років (Luxleaks, Panama Papers, Football leaks і Paradise papers) Європарламент вирішив заснувати 1 березня 2018 року Спеціальний комітет з фінансових злочинів та ухилянню від сплати податків.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram