Новини
2 Лютого 2023
337

Євросоюз оголосить про новий пакет допомоги у €400 мільйонів

Він призначений для підтримки реформ

Європейський Союз оголосить про виділення Україні додаткового пакета допомоги обсягом €400 млн для підтримки процесу реформ, заявив у четвер у Брюсселі єврокомісар з питань бюджету Йоганнес Ган, повідомляє Bloomberg.

За його словами, незабаром блок також запропонує продовжити призупинення всіх тарифів і заходів торговельного захисту щодо українського імпорту.

Крім того, буде запропоновано призупинити фінансові внески України для участі в програмах ЄС до тих пір, поки в країні залишаються фінансові проблеми.

У четвер до Києва прибули президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та 15 членів Європейської комісії для консультацій з українським урядом.

3 лютого у Києві відбудеться саміт Україна-ЄС.

За словами очільника МЗС Дмитра Кулеби, центральним питанням саміту буде оцінка прогресу, якого вже досягла Україна, та подальше відкриття переговорів про вступ, торкнуться також багатьох інших тем, пов’язаних з війною росії проти України.

Лідери після зустрічі письмово підтвердять, що майбутнє України та її громадян пов’язане з Європейським Союзом. Але насправді перспектива приєднання України до ЄС залишається віддаленою.

Нагадаємо, що уряд ухвалив рішення про “Єдиний ринок” з ЄС.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram