Новини
19 Січня 2023
365

“Єдиному ринку” з ЄС бути

Уряд ухвалив відповідне рішення

Кабінет Міністрів затвердив розпорядження, за яким передбачається створення делегації для переговорів щодо узгодження угоди між Україною та ЄС про “Єдиний ринок” (2021-2027) та її підписання, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Програма ЄС “Єдиний ринок” є програмою фінансової підтримки ЄС з бюджетом €4,2 млрд, яка розрахована на 7 років — з 2021 по 2027 роки.

“Приєднання України до вказаної Програми дозволить посилити співпрацю з ЄС, що є особливо актуальним з огляду на євроінтеграційні процеси та набуття Україною статусу кандидата в ЄС”, — зазначила перший віцепрем’єр — міністр економіки Юлія Свириденко.

Програма має сприяти спрощенню доступу до ринків, створенню сприятливого бізнес-середовища, розвитку та росту бізнесу, забезпеченню конкурентоспроможності та стійкості компаній та цілих секторів економіки.

Також вона допомагатиме розвитку підприємницького середовища, включаючи схеми менторства.

Крім цього, “Єдиним ринком” передбачається участь у Європейській мережі Підприємств (EEN), Еразмус для молодих підприємців (EYE), створення спільних кластерних ініціативах.

Фінансування буде спрямовано на:

•зміцнення конкурентоспроможності та стійкості малого і середнього бізнесу — 24% від загального бюджету Програми, приблизно €1 млрд;

•створення та поширення високоякісної європейської статистики — 13% від загального бюджету – приблизно €546 млн. Це дозволить Україні брати участь у розширеному партнерстві, спрямованому на розробку нової європейської статистики з використанням багатьох джерел даних, передових методів аналізу даних, смарт систем і цифрових технологій.

Нагадаємо, Україна та ЄС запустили фонд солідарності для відновлення польотів після війни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram