Новини
12 Жовтня 2021
676

Європейська компанія створить фонд для охочих інвестувати у вино та сир

Очікується чиста прибутковість обсягом від 5% до 5,5%

Найбільший в Європі керуючий активами Amundi планує залучити до €200 млн ($231 млн) для фонду, який вкладатиме у виробників вина, сиру та шинки, повідомляє Bloomberg, ознайомившись з документом для інвесторів.

Фонд планує розмістити більшу частину свого капіталу в Італії, але також передбачає можливість підтримки виробників продуктів і вина у Франції та Іспанії. Чиста прибутковість фонду очікується обсягом від 5% до 5,5%.

Паризька Amundi розраховує на продовження зростання ринку італійських делікатесів і вина, обсяг якого оцінюється в €6,4 млрд. Раніше в Amundi вже існував фонд, який надавав фінансування невеликим італійським виробникам харчових продуктів, які не могли взяти кредит у банках.

Новий, більший фонд пропонує інвесторам захист, якщо яка-небудь з позик буде невигідною: як заставу планується використовувати вироблені сири, шинку та вина, вартість яких зростає з часом.

“Очікується, що товарно-матеріальні запаси будуть знаковими продуктами італійської харчової промисловості й такі, що можуть бути продані на відкритому ринку в разі несприятливого сценарію”, — йдеться в документі.

Агенція зазначає, що низькі процентні ставки й прибутковість по облігаціях, що знижається останніми роками, підвищили інтерес інвесторів до альтернативних інвестицій.

Керуючі активами дедалі частіше займаються наданням кредитів невеликим, більш ризикованим компаніям, фінансувати які відмовляються банки, що опинилися після фінансової кризи під більш пильним наглядом регуляторів. Як наслідок активи під управлінням приватних кредиторів зросли з $0,3 трлн 2010 року до $1 трлн — 2020-го.

Amundi в США з 2012 року залучила до кредитування таких підприємств приватні інвестиції на суму у $8 млрд.

Раніше Investory News писали, що в Україні 80% сортів винограду вирощують любителі. Виробники не розкривають технологію виробництва та вирощування своїх сортів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram