Новини
25 Червня 2021
627

Європарламент ухвалив закон про скорочення викидів на 55% до кінця десятиліття

Кожні п’ять років оцінюватиметься колективний прогрес, досягнутий усіма країнами ЄС

Ухвалений євродепутатами Європейський кліматичний закон збільшує мету ЄС щодо зниження викидів до 2030 року з 40% до мінімум 55% і на законодавчому рівні вводить зобов’язання досягти вуглецевої нейтральності до 2050 року, йдеться у повідомленні на сайті Європарламенту.

Закон підтримало 442 євродепутати, 203 виступили проти, 51 — утрималися.

“Мета на 2030 рік закладає основу для великого пакета нормативних актів ЄС, який повинен бути ухвалений 14 липня 2021 року для якнайшвидшого скорочення викидів цього десятиліття. Вони, зокрема, передбачають низку пропозицій щодо оновлення вуглецевого ринку ЄС і введення механізму вуглецевого коригування імпорту для країн поза ЄС”, — йдеться у повідомленні.

Документ також передбачає створення Європейської наукової консультативної ради з питань зміни клімату, який надаватиме політикам незалежні наукові консультації щодо узгодження політики ЄС з цілями щодо досягнення вуглецевої нейтральності.

До 30 вересня 2023 року, а потім кожні п’ять років, Єврокомісія оцінюватиме колективний прогрес, досягнутий усіма країнами ЄС, а також послідовність національних заходів на шляху до мети Євросоюзу стати кліматично нейтральним до 2050 року.

Європейський кліматичний закон є ключовим законодавчим елементом, який закріплює мету Європейського союзу щодо досягнення вуглецевої нейтральності до 2050 року і зобов’язання з реалізації стратегії Green Deal.

Нагадаємо, у червні Єврокомісія оголосила, що створить 11 промислових партнерств для розв’язання проблем клімату. Обсяг фінансування запланованого проєкту становитиме €22 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram