Новини
14 Лютого 2024
207

Єврокомісія виділяє €1,8 мільярда на гуманітарну допомогу

Підтримку отримають найбільш вразливі країни світу

Європейська комісія оголосила про виділення €1,8 млрд на надання гуманітарної допомоги для найбільш вразливих країн світу протягом 2024 року, повідомляється на сайті Єврокомісії.

“Оскільки, за наявними оцінками, близько 300 млн людей потребують гуманітарної допомоги у 2024 році, ЄС знову збільшив зобов’язання з підтримки найбільш уразливого населення в усьому світі. Єврокомісія ухвалила початковий гуманітарний бюджет цього року в обсязі понад €1,8 млрд”, — йдеться у повідомленні.

З цієї суми €115 млн будуть спрямовані у Південно-Східну Європу та в країни Східного сусідства ЄС, переважно для розв’язання проблем, пов’язаних із наслідками війни рф проти України, а також для фінансування гуманітарних проєктів у регіоні Західних Балкан та Кавказу. Частина цих грошей буде призначена для Туреччини, яка стикається з гуманітарними наслідками кризи в Сирії, а також на ліквідацію наслідків руйнівного землетрусу, що стався рік тому.

Решта суми буде розподілена між країнами Африки, Близького Сходу, Південної Азії, країнами регіонів Центральної та Північної Америки, а також Карибського басейну.

Єврокомісія в період з 1992 року надала гуманітарну допомогу більш ніж 110 країнам світу.

Єврокомісар з кризового менеджменту Янез Ленарчич зауважив, що у 2023 році глобальні фінансові потреби у гуманітарній допомозі сягнули €56,7 млрд. Обсяги гуманітарного фінансування, що надійшли від країн світу, ледь сягнули 40% від цієї суми.

“Ця глобальна відповідальність не може падати лише на плечі Європи. У 2023 році понад 91% гуманітарних внесків отримано лише від 20 донорів. Найбільші три з них, включаючи Єврокомісію, надали 58% гуманітарного фінансування, яке отримав світ… Важливо, щоб фінансування з боку міжнародного співтовариства було більш збалансованим, з урахуванням можливостей кожної окремої країни”, — заявив Ленарчич.

Нагадаємо, компанії з бізнесом у рф оподатковуватимуть для допомоги Україні, таке рішення запропонував єврокомісар.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram