Новини
22 Квітня 2020
797

Єврокомісія планує надати Україні фінансову допомогу на €1,2 мільярда

Однак це рішення повинні схвалити Європейський парламент і Рада ЄС

Фото: Philippe Huguen

Європейська комісія оголосила про рішення надати Україні €1,2 млрд підтримки під час пандемії COVID-19. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

Взагалі Європейська Комісія схвалила пакет макрофінансової (кредитної) допомоги на суму €3 млрд для підтримки десяти країн-партнерів, серед яких: Республіка Албанія, Боснія та Герцеговина, Грузія, Хашемітське Королівство Йорданії, Косово, Республіка Молдова, Чорногорія, Республіка Північна Македонія, Республіка Туніс та Україна.

Як повідомляють у прес-службі президента України, пропозицію Єврокомісії надалі повинні схвалити Європейський парламент і Рада ЄС. Як тільки це відбудеться, перший транш може бути виділений як можна швидше без додаткових умов.

Другий транш може бути наданий після виконання узгодженого з ЄС переліку індикаторів вже в четвертому кварталі 2020 р. або першій половині 2021 р. Як і у випадку зі звичайною макрофінансовою допомогою ЄС, транші будуть залежати також від задовільного прогресу країни-партнера у виконанні програми МВФ і використання коштів фонду.

Як відомо, сенат Конгресу США у вівторок, 22 квітня, одноголосно схвалив черговий пакет заходів обсягом $484 млрд, спрямованих на подолання наслідків пандемії коронавірусу.

Нагадаємо, згідно з дослідженням, оприлюдненим на сайті Європейської Комісії, ЄС щороку отримує прибуток у сумі майже €75 млрд ($81,59 млрд) завдяки торгівлі товарами з оригінальним географічним найменуванням, назви яких захищені у переліку так званих географічних індикаторів ЄС.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram