Новини
14 Березня 2019
819

ЄС вніс ОАЕ до “чорного списку” податкових гаваней

Європейський союз додав ще 10 юрисдикцій до “чорного списку”

Міністри фінансів Європейського Союзу розширили “чорний список” країн, які вважаються податковими притулками і не співпрацюють з ЄС. Про це повідомила прес-служба Ради ЄС.

До п’яти юрисдикцій, які вже були у списку, ЄС додав ще 10 юрисдикцій: Аруба, Барбадос, Беліз, Бермуди, Домініка, Фіджі, Маршаллові острови, Оман, Об’єднані Арабські Емірати, Вануату.

“Ці юрисдикції до узгодженого терміну не виконали зобов’язань, які вони взяли на себе перед ЄС. Додаток II до висновків, що охоплює юрисдикції з невиконаними зобов’язаннями, також відображує подовження термінів, наданих 11 юрисдикціям для проведення необхідних реформ для виконання своїх зобов’язань”, – йдеться у повідомленні.

ЄС створив “чорний список” у 2016 році після розкриття широко поширених схем ухилення від сплати податків, що використовуються корпораціями та заможними особами для зниження податкових виплат.

Напередодні ЗМІ повідомляли, Італія та Естонія намагалися заблокувати включення ОАЕ до цього списку.

Нагадаємо, минулого тижня країни ЄС заблокували прийняття ще одного “чорного списку” країн, які демонструють недоліки у протидії відмиванню грошей і фінансуванню тероризму після тиску з боку Саудівської Аравії, Сполучених Штатів і Панами.

Раніше Investory News повідомляли, що антикорупційна прокуратура Австрії підозрює понад 30 осіб щодо відмивання сотень мільйонів доларів, виведених з українських банків до офшорів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram