Новини
13 Квітня 2020
594

ЄС виділить Україні €4 мільйони на боротьбу з Covid-19

Гроші підуть на громадські ініціативи, що допомагають протистояти наслідкам епідемії

Європейський Союз передбачив фінансову допомогу Україні в розмірі €4 млн на підтримку громадських ініціатив у боротьбі з поширенням коронавірусу, про це повідомив глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас на своїй сторінці у Twitter.

“Громадянське суспільство, яке завжди було головною опорою українського суспільства, знову на передовій – у боротьбі з COVID-19. Я пишаюся можливістю сприяти допомозі ЄС для тих, хто найбільше її потребує в Україні”, – зазначив Матті Маасікас.

І додав, оскільки більшість громадян самоізолювалося вдома, українське громадянське суспільство зайняло активну позицію. “Наразі сотні волонтерів з різних громадських ініціатив приєдналися до протидії пандемії коронавірусу в Україні, допомагаючи з доставкою продуктів для людей похилого віку, підготовкою онлайн-уроків для школярів, у боротьбі з дезінформацією про коронавірус”, – наголосив він.

Нагадаємо, Євросоюз планує зібрати €15 млрд ($16,31 млрд) для допомоги в боротьбі з пандемією коронавірусу у світі, особливо африканським державам.

А в ніч на п’ятницю, 10 квітня, міністри фінансів країн-членів ЄС після кількох тижнів суперечок, які виявили глибокі розбіжності всередині єврозони, домовилися про пакет допомоги обсягом понад €500 мільярдів для підтримки економіки країн євроблоку, які найбільше постраждали від пандемії COVID-19.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram