Новини
26 Квітня 2021
906

ЄС розглядає варіант відкриття кордонів для вакцинованих від COVID-19 туристів

Тим часом Кіпр з 26 квітня, терміном на два тижні, вводить жорсткий великодній локдаун

Європейський Союз влітку відкриється для в’їзду для туристів, щеплених вакцинами від коронавірусу, затвердженими Європейським агентством з лікарських засобів (EMA), заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен, повідомляє New York Times.

Зазначається, що швидкі темпи вакцинації у США та перемовини між американською владою і Євросоюзом щодо того, як зробити сертифікати вакцинації прийнятними для доказу імунітету у туристів, дозволять Єврокомісії рекомендувати зміну політики, яка могла б забезпечити відновлення трансатлантичних подорожей для відпочинку.

Видання не уточнює деталі такого рішення. Зокрема, у деяких цитатах президента Єврокомісії говориться про вакцинацію саме в США, а в інших — загалом про осіб, щеплених визнаними в ЄС вакцинами, без прив’язки до країни щеплення.

“Наскільки я бачу, американці використовують вакцини, затверджені Європейським агентством з лікарських засобів. Це надасть можливість вільного пересування та подорожей Європейським Союзом”, — наголосила Урсула фон дер Ляйен.

І додала, що очевидно одне — всі 27 держав-членів беззастережно приймуть всіх, хто щеплений вакцинами, схваленими EMA. Наразі агентство схвалило всі три вакцини, які використовуються в США, а саме Moderna, Pfizer/BioNTech і Johnson&Johnson.

Фон дер Ляйен не стала називати конкретних дат, коли саме можуть відкритися туристичні поїздки або подробиці того, як це відбуватиметься. Але її коментарі — це твердження високого рівня про те, що обмеження на поїздки, які діють, повинні бути змінені на підставі сертифікатів про щеплення.

“Відновлення подорожей залежатиме від епідеміологічної ситуації, але ситуація поліпшується в Сполучених Штатах, як, сподіваємося, поліпшуватиметься й в ЄС”, — Урсула фон дер Ляйен.

Тим часом Кіпр з 26 квітня по 9 травня включно вводить жорсткий великодній локдаун через зростання кількості випадків COVID-19, повідомляється на сайті avianews.com.

Наголошується, що нові обмеження поширюються не тільки на громадян острова, а й туристів, які у цей час знаходитимуться на Кіпрі. Якщо наразі вихід за територію готелю можливий після отримання авторизації два рази на день, то після початку локдауну дозволятиметься тільки одна прогулянка.

“Туристи обов’язково повинні отримати дозвіл, в іншому випадку їх може оштрафувати поліція”, — йдеться у повідомленні.

Комендантська година на Кіпрі під час локдауну діятиме з 21:00 до 05:00. У цей час залишати територію готелю не можна. Роботу всіх закладів культури й громадського харчування тимчасово зупинять. Останні зможуть працювати для доставки їжі додому або на винос.

Наразі Кіпр дозволяє в’їзд туристів з обмеженої кількості країн, зокрема України та Білорусі. Оскільки ці країни віднесені до червоної зони, мандрівникам необхідно зробити один ПЛР-тест на коронавірус перед вильотом, а другий по прильоту на Кіпр.

Раніше Investory News писали, що 2020-й для іспанського туризму став найгіршим роком за останні півстоліття. Порівнюючи з 2019-м дохід галузі скоротився на €110 млрд.

Про те, що люди продовжують відкривати для себе нові куточки світу навіть попри коронавірус можна прочитати в матеріалі Investory News “Travel-сервіси, пандемія й туризм: Як подорожувати з комфортом у 2021-му?”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram