Новини
18 Березня 2022
505

ЄС перерахував Україні ще €300 мільйонів макрофінансової допомоги

“Євросоюз буде продовжувати надавати Україні політичну, фінансову та гуманітарну допомогу”

Європейський Союз перерахував Україні ще €300 млн в межах пакету макрофінансової допомоги для підтримки економіки країни в умовах російської військової агресії. Про це у Твіттері повідомив виконавчий віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс.

“Сьогодні Україна отримає ще €300 млн надзвичайної макрофінансової допомоги ЄС. ЄС буде продовжувати надавати Україні політичну, фінансову та гуманітарну допомогу. Вперше за всі часи ЄС профінансує закупівлю та доставку зброї для країни, що перебуває під атакою”, — написав Домбровскіс.

Перші €300 млн макрофінансової допомоги ЄС були перераховані Україні 11 березня — того дня про це повідомила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Рішення про надання макрофінансової допомоги для України обсягом €1,2 млрд було ухвалено Європейським парламентом та Європейською радою 24 лютого 2022 року та погоджено Європейською комісією 1 березня.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції та розвитку оголосив про початковий пакет заходів для України на суму €2 млрд, щоб допомогти, зокрема, постраждалим від війни громадянам і компаніям.

А от Українські ІТ-компанії пожертвували $24,5 млн на підтримку Збройних сил та держави загалом.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram