Новини
9 Березня 2022
627

ЄБРР виділив €2 мільярди допомоги Україні

Пакет був схвалений сьогодні радою директорів ЄБРР і є першим пакетом підтримки

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) оголосив про початковий пакет заходів для України на суму €2 млрд, щоб допомогти, зокрема, постраждалим від війни громадянам і компаніям, повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт банку.

Банк також пообіцяв зробити все можливе, щоб допомогти у відновленні країни як тільки дозволять умови.

Очікується, що фінансування буде надано в найкоротші терміни для підтримки українських компаній — наприклад, у вигляді відстрочених кредитів, підтримки ліквідності та торгового фінансування. Там, де це можливо, підприємствам допоможуть переїхати, щоб їх робота могла тривати.

Крім того, розроблена банком програма забезпечення стійкості та забезпечення засобів до існування допоможе країнам, безпосередньо постраждалим від напливу українських біженців. Жінки, діти та люди похилого віку становлять більшість переміщених осіб, і муніципальна влада постає перед труднощами в управлінні потоком людей, йдеться у заяві.

Як зазначається, цей пакет був схвалений сьогодні радою директорів ЄБРР і є першим пакетом підтримки. Раніше ЄБРР заявляв про свою непохитну підтримку України та її народу і засудив агресію з боку російської федерації та білорусі.

“Наші акціонери повністю підтримали цей пакет, і наші співробітники вже працюють на місцях для реалізації цих кроків. Ми зіткнулися з безпрецедентною кризою, але протягом всієї своєї історії ми були банком, який готовий прийняти виклик. Народ України користується нашою повною підтримкою”, — заявила президентка ЄБРР Оділь Рено-Бассо.

Нагадаємо, лідери Конгресу в середу, 9 березня, досягли двопартійної домовленості щодо збільшення до $13,6 млрд допомоги Україні та європейським союзникам.

Також, Рада директорів Світового банку 7 березня затвердила пакет допомоги Україні обсягом у $723 млн.

А от Рада директорів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) на позачерговому засіданні у п’ятницю, 4 березня, затвердила екстрену фінансову підтримку для України обсягом €668 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram