Новини
9 Березня 2022
537

Конгрес США збільшив до $13,6 мільярда допомогу Україні

Частина піде на угоду щодо літаків

Лідери Конгресу в середу, 9 березня, досягли двопартійної домовленості щодо збільшення до $13,6 млрд допомоги Україні та європейським союзникам, повідомляє агенція АР.

Минулого тижня президент США Джо Байден запитував у Конгресі $10 млрд для України, але у понеділок конгресмени вирішили збільшити суму до $12 млрд, а наступного дня ще на $1,6 млрд, уточнює агентство.

З цієї суми $4 млрд буде розподілено між Україною та країнами Центральної Європи для допомоги 2 млн українцям, які залишили країну через військові дії.

Ще $6,7 млрд будуть спрямовані на введення американських військ і техніки в регіон та на перекидання американського військового обладнання Україні та союзникам США.

За словами лідера меншості в Сенаті Мітча Макконнелла, республіканця від штату Кентуккі, частина коштів буде використана як гарантія по кредитах Польщі, щоб допомогти їй замінити літаки, які вона надасть Україні.

Узгоджений Конгресом пакет допомоги може бути схвалений Сенатом у п’ятницю, 11 березня.

Нагадаємо, Рада директорів Світового банку 7 березня затвердила пакет допомоги Україні обсягом у $723 млн.

Також, Рада директорів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) на позачерговому засіданні у п’ятницю, 4 березня, затвердила екстрену фінансову підтримку для України обсягом €668 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram