Новини
16 Серпня 2021
838

Єгипет проведе найбільше IPO у своїй історії

Компанія ACUD — один із декількох мегапроектів, запущених чинним президентом Абдель Фаттаха ас-Сісі

На фото: проєкт будівництва “нової столиці”

Глава єгипетської держкомпанії Administrative Capital for Urban Development (ACUD) повідомив про плани почати підготовку до публічного розміщення акцій (IPO), яке може стати найбільшим в історії країни. Компанія створена для нагляду за будівництвом нової столиці Єгипту, повідомляє Bloomberg.

На початку наступного року Єгипет планує почати продаж частки в державній компанії Administrative Capital for Urban Development. За словами глави компанії Ахмеда Заки Абдин, процедура вибору консультанта і визначення розміру розміщення цінних паперів ACUD відбудеться на початку 2022 року. Він також сподівається, що це IPO стане найбільшим в історії Єгипту.

Розміщення акцій, за словами Абдин, буде проведено на єгипетській біржі, а також “дуже ймовірно на іншому міжнародному ринку”.

Компанія ACUD — спільне підприємство військових і Міністерства житлового будівництва Єгипту, створена для спостереження за багатомільярдним проєктом будівництва нової столиці. Це один із декількох мегапроектів, запущених чинним президентом Абдель Фаттаха ас-Сісі.

Проєкт передбачає перетворення 700 км² пустелі в сучасне місто з урядовими будівлями, іноземними посольствами, будівлями великих компаній і найбільшою в Африці вежею.

За словами Абдин, уряд готується до переїзду 50 тис. співробітників у нову столицю в грудні, а монорельсова дорога, що сполучає місто з Каїром, буде готова приблизно в середині 2022 року.

До теперішнього моменту найбільше IPO Єгипту провела компанія Telecom Egypt, яка у 2005 році залучила £5,1 млрд ($7 млрд).

Як писали раніше Investory News, Україна та Єгипет обговорюють можливість спільного виробництва між підприємствами та експорту на африканський ринок.

Нагадаємо, громадяни України стали лідерами серед туристів, які відвідують Єгипет. За минулий рік обсяг послуг, пов’язаних з подорожами становив 51,38%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram