Новини
14 Лютого 2024
210

Японським бізнесменам стане зручніше відвідувати Україну

Уряд країни планує спростити для підприємців правила поїздок до нашої держави

Уряд Японії розглядає можливість послаблення обмежень на поїздки в Україну для представників японських компаній, що допомагатимуть відновлювати й відбудовувати постраждалу від російського вторгнення країну, повідомляє NHK.

Зазначається, що 19−20 лютого в Токіо проходитиме японсько-українська конференція зі сприяння економічному відновленню України, на якій уряд серед інших заходів підтримки японських компаній державного та приватного секторів, планує оголосити про спрощення правил поїздок.

На такий крок японська влада йде на прохання бізнесменів, які висловлювали невдоволення існуючими заборонами й ускладненим порядком поїздок до воюючої України.

Проте зняття обмежень не поширюватиметься на всі поїздки. Звернення кожної компанії буде розглядатися міністерством закордонних справ окремо, а дозвіл надаватиметься лише на певний термін і після перевірки, чи можна гарантувати бізнесменам безпеку в Україні.

Водночас більшість урядових чиновників негативно ставляться до послаблення обмежень на поїздки в Україну, вказуючи, що там тривають активні бойові дії.

Згідно з законодавством Японії, поїздки її громадян до воюючих країн і регіонів заборонені, а порушники притягуються до адміністративної відповідальності у вигляді значних штрафів.

Як писали раніше Investory News, які пріоритети ставить бізнес на 2024 рік.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram