Новини
2 Червня 2023
312

Японський індекс Nikkei підскочив до 32-річного максимуму

Це сталося на тлі ослаблення побоювань дефолту США

Японські акції зросли в п’ятницю, а основний індекс Nikkei закрився на тридцятирічному максимумі після того, як американські законодавці проголосували за підвищення стелі держборгу, і на тлі ознак того, що центробанки не поспішають посилювати монетарну політику, пише Reuters.

Акції SoftBank Group Corp виросли на 4,3% на тлі припущень, що його чипінговий підрозділ отримає вигоду від буму інвестицій в штучний інтелект. Акції T&D Holdings, Inc підскочили на 4,28%, оскільки ризики фінансової катастрофи в результаті дефолту США “випарувалися”.

Індекс Nikkei виріс на 1,21% до 31 384,93, найвищого рівня з липня 1990 року.

Основні фондові індекси США закрилися на найвищих рівнях з серпня 2022 року після того, як стійкі дані з ринку праці додали оптимізму щодо того, що Федеральна резервна система зможе спрямувати економіку до м’якої посадки.

Сенат США прийняв двопартійний закон, підтриманий президентом Джо Байденом, яке піднімає стелю державного боргу в розмірі $31,4 трлн, запобігаючи тому, що могло б стати першим в історії дефолтом.

За останні п’ять сесій Nikkei піднявся на 2%, що стало восьмим тижневим зростанням поспіль. У п’ятницю 202 акції, що входять до складу індексу, зросли в ціні, тоді як лише 16 впали.

Нагадаємо, США продовжили безмитний режим для української сталі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram