Новини
30 Травня 2023
319

Японія може долучитися до розмінування Україна

Також країна може допомогти забезпечити аграріїв технікою

Мінагрополітики розглядає можливості для розширення напрямів співробітництва в аграрній сфері з Японією, зокрема для залучення підтримки у розмінуванні територій та забезпечення аграріїв сільськогосподарською технікою. Про це говорилося під час зустрічі заступника міністра аграрної політики та продовольства України Віталія Головні з керівником економічного відділу Танакою Котаро і першим секретарем Ватанабе Макіко Посольства Японії в Україні, пише пресслужба міністерства.

Зазначається, що підтримка у розмінуванні територій була озвучена українською стороною як перспективний напрям співпраці. Крім того, представниками Мінагрополітики наголошено про нові можливі напрями співпраці з Японією щодо забезпечення аграріїв сільськогосподарською технікою.

Сторони обговорили також реалізацію двох фаз субпроєкту грантової підтримки з екстреного відновлення аграрного сектору у межах співпраці Мінагрополітики з Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA).

Головня подякував представникам посольства Японії за підтримку українських профільних інститутів у межах першої фази грантової підтримки, зокрема, за постачання спеціалізованого обладнання та техніки.

Українська сторона також приділила увагу реалізації другої фази японського гранту, що, серед іншого, включає питання підтримки іригаційного сектору та сектору рибного господарства.

Танака Котаро висловив свою цілковиту підтримку Україні. Він зазначив, що реалізація першої фази проєкту розпочалася у лютому, після підписання Протоколу обговорень між JICA та Мінагрополітики з реалізації проєкту екстреної підтримки аграрного сектору України.

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня та представники Посольства Японії в Україні Танако Котаро і Ватанабе Макіко домовилися продовжувати співпрацю між відомствами.

Нгадаємо, блокування “зернової ініціативи” коштує фермерам понад $1 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram