Новини
1 Липня 2019
1 121

Японці та французи: В Україні збільшився попит на нові автомобілі

У червні найбільше продано нових автомобілів Toyota – майже 1,3 тис. авто

У червні 2019 року українці придбали й зареєстрували 7,3 тис. нових легкових автомобілів, повідомляє Укравтопром. Так, червневий попит на нові авто зріс на 12% відносно минулого року.

Найбільші продажі у Toyota. У червні нові автомобілі японської марки отримали майже 1,3 тис. українських реєстраційних номерів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, реєстрації нових Toyota збільшилися майже на 70%.

На другому місці Renault – близько 1,1 тис. авто цієї марки поповнили український автопарк. Свій червневий результат Renault покращила на 61%. Далі в рейтингу – KIA з приростом 83% і реєстрацією 3,32 тис., Nissan – 467 авто (+ 28% в порівнянні з червнем 2018 р.) та Hyundai (447 авто (+ 5%).

Всього за шість місяців поточного року в Україні свою першу реєстрацію пройшли понад 39,5 тис. нових легкових авто, що на 13 автомобілів більше, ніж за той самий період минулого року.

Найбільші продажі з початку року зафіксовано у Renault: майже 5,8 тис. реєстраційних номерів. У порівнянні з першим півріччям минулого року реалізація нових легкових автомобілів цієї марки виросла майже в 1,5 раза.

Toyota, попит на автомобілі якої збільшився на 13%, зайняла другий рядок рейтингу з показником 5,6 тис. зареєстрованих машин.

На третьому місці KIA. З початку року свій вибір на автомобілях цієї корейської марки зупинили 3,3 тис. автомобілістів. Щодо аналогічного періоду минулого року популярність KIA в Україні зросла на 83%.

Бестселером на українському ринку нових легкових автомобілів за підсумками першого півріччя 2019 р. став автомобіль KIA Sportage. У заліку цієї моделі майже 2,5 тис. нових реєстрацій.

Нагадаємо, з 2020 року Toyota планує виробляти електрокари. До 2024 року виробник збирається випустити десять нових електричних моделей.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram