Новини
1 Серпня 2023
288

Яким буде iPhone 15

Bloomberg дізнався про деталі дизайну та функціоналу

Apple може представити iPhone 15 у вересні 2023 року. За даними оглядача Bloomberg Марка Гурмана, вперше за всю історію Apple у її смартфонах порт Lightning замінять на USB-C. Крім того, нове покоління iPhone Pro змінить рамку корпусу з нержавіючої сталі на титанову, повідомляє Bloomberg.

Задня панель корпусу смартфона залишиться скляною, а рамки, що з’єднують боковини та лицьову частину телефону, стануть менш гострими.

У iPhone 15 встановлять торішній чіп A16 – він використовується в iPhone 14 Pro та 14 Pro Max. За даними Гурмана, Pro-моделі отримають новий 3-нанометровий чіп.
Ще одне оновлення в лінійці Pro – перемикач звуку. Його змінить кнопка дії, що настроюється, подібна є на годиннику Apple Watch Ultra. Кнопка може не тільки включати беззвучний режим або режим “Не турбувати”, але й активувати камеру, ліхтарик або перекладач.

Дисплеї Pro та Pro Max виготовлять за допомогою технології LIPO (low-injection pressure over-molding — лиття під низьким тиском). Вона дозволить зменшити рамку навколо екрана з 2,2 мм до 1,5 мм. До цього LIPO використовували у виробництві годинника Apple Watch Series 7. Apple планує використовувати її й в iPad.

Крім того, у смартфонах Pro порт Lightning вперше замінять на USB-C, завдяки чому збільшиться швидкість передачі даних кабелем. “Гривку” — виріз для системи камер і датчиків – замінять на Dynamic Island. Це інтерактивна область, яка здатна змінювати розміри та набувати різних форм.

Зміни в зовнішньому вигляді iPhone можуть призвести до подорожчання пристрою. Наприклад, смартгодинник з титановим корпусом Apple продає на $100 дорожче за моделі з нержавіючої сталі. Очікується, що ціни на iPhone 15 Pro Max можуть виявитися вищими через складнішу систему камер.

Нагадаємо, британські розробники подали колективний позов до Apple.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram