Новини
12 Серпня 2022
704

Які вживані авто українці купують під час війни

З початку року придбано 285,5 тисяч уживаних авто на внутрішньому ринку

Експерти Інституту досліджень авторинку виділили 20 найпопулярніших брендів на внутрішньому ринку уживаних автомобілей. Першість серед брендів у січні-червні 2022 року отримав Volkswagen. Українці придбали 35,7 тис. авто цієї марки, що становить 12,6% від загальної кількості.

На другому місці опинилась продукція російсько-радянського ВАЗу (7,8%, 22,2 тис. шт.). Однак, частка цього бренду, якщо порівнювати з минулим 2021 роком, скоротилася (було 10,1%). Ці автомобілі поступово заміщуються легкими автомобілями світових брендів.

Третє місце посів Renault (6%, 17,1 тис. шт.), четверте — Skoda (5,6%). Першу п’ятірку замикає Ford із часткою 4,9% (13,9 тис. шт.).

У десятку найпопулярніших також потрапили автомобілі марок Toyota (4,8%), Opel (4,7%), Mercedes-Benz (4,6%), BMW (4,2%) та Hyundai (4,2%).

Народним автомобілем українців можна називати Volkswagen Passat, саме він витіснив минулорічного лідера Daewoo Lanos. Відтепер саме Passat очолює рейтинг як “свіжопригнаних” легкових автомобілів з-за кордону, так і топ внутрішніх перепродажів.

Третє, четверте та п’яте місця посіли “старожили” рейтингів — Skoda Octavia, Volkswagen Golf та Renault Megane.

У рейтингу дедалі менше різного роду ВАЗів. З Lada у 20 залишилася лише одна представниця — “дев’ятка”, що розмістилася на шостій позиції.

З сьомого до десятого місця розмістилися популярні серед українців Ford Focus, Skoda Fabia, Opel Astra та Chevrolet Aveo.

Цікавіші зміни у другій десятці популярних легковиків першої половини 2022 року. Проти рейтингу 2021 року, замість трьох ВАЗів — 2107, 2110 і 2106, до списку потрапили популярні моделі свіжопригнаних машин: BMW 3 Series, Audi A6 і Renault Scenic.

Також з рейтингу зник Hyundai Sonata — це наслідок проблем у сегменті авто зі США та Південної Кореї. У зв’язку з тимчасовою зупинкою роботи українських морських портів та зростанням термінів і вартості доставки кількість “американців” та “корейців” на ринку суттєво скоротилася. Цю модель разом із Mitsubishi Lancer, який також вибув із двадцятки, замінили “європейці”: Renault Scenic та Opel Zafira.

Раніше Investory News писали, які автомобілі набули популярності під час війни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram