Новини
21 Квітня 2021
987

Які новинки Apple показала на весняній презентації Spring Loaded

Подібно всім презентаціям корона епохи, захід пройшов онлайн

Apple провела традиційну весняну презентацію нових продуктів. Захід Spring Loaded пройшов онлайн у формі наперед записаної трансляції.

Цього разу компанія додала до палітри кольорів iPhone 12 та iPhone 12 mini новий — фіолетовий. Це повинно збільшити продажі iPhone 12, який і без того є найбільш продаваним смартфоном у світі. Глава Apple Тім Кук не забув згадати про це під час презентації.

Характеристики й інші можливості iPhone 12 в фіолетовому кольорі не відрізняються від інших колірних версій. Ціна теж залишилася колишньою — від $729 і від $829 за iPhone 12 mini та iPhone 12 відповідно. У США продажі фіолетових смартфонів почнуться в п’ятницю, 23 квітня.

Наступним анонсом став моноблок iMac з 24-дюймовим екраном Retina 4.5K в новому “плоскому” дизайні з вузькими рамками на ARM-процесорі M1. Це перший iMac на базі SoC M1 і четвертий Mac (після MacBook Air (M1), Mac Mini (M1) і MacBook Pro (M1)) в новому модельному ряду Mac на ARM-процесорах Apple Silicon.

Товщина корпусу — 11,5 мм. Діагональ екрану — 23,5 дюйма. Він виділяється вузькими рамками по три боки й досить широким “підборіддям” знизу. Використовується IPS-панель 4.5K. Екран підтримує технології Wide Color (P3) і True Tone, а також характеризується максимальною яскравістю 500 кд/м².

Основа нового iMac — процесор M1. На презентації Apple заявила, що новий iMac був створений з нуля на основі “революційного” чіпа M1. Судячи з усього, цей той самий чіп, що лежить в основі MacBook Pro (M1). До речі, без активної системи охолодження обійтися не вдалося. У iMac 24″ (M1), заявляють у компанії, встановлено два невеликих вентилятори, які замінюють громіздку теплову систему iMac попереднього покоління.

Apple також зробила акцент на оновленій вебкамері та мікрофонах — тут використовується поліпшена камера 1080p на нейромережах і масив з трьох мікрофонів, ефективно відсіваючи сторонні шуми.

Базова модель iMac 24 оцінена у $1299. Приймання попередніх замовлень на новий iMac стартує 30 квітня, а фактичні продажі — у другій половині травня. Терміни появи в Україні поки невідомі.

Планшет iPad Pro нового покоління отримав процесор M1 — той самий чіп, що використовується в торішніх версіях MacBook Air, MacBook Pro і Mac Mini. За твердженням Apple, це забезпечить “великий стрибок продуктивності”, якщо порівняти планшет попереднього покоління. Графічна продуктивність зросла більш ніж у 1,5 тис. разів, до того ж користувачі можуть розраховувати на автономну роботу пристрою протягом дня.

На лицьовій панелі пристрою встановлена камера TrueDepth з новим 12-мегапіксельним над ширококутним модулем. Вона отримала підтримку функції Center Stage, яка дозволяє розпізнавати й відстежувати рухи користувача, зберігаючи його розташування в центрі кадру під час відеодзвінків. Камера також коригує і панорамує зображення, коли в кадр потрапляють інші люди.

iPad Pro підтримує можливість використання аксесуарів, таких як Apple Pencil, Smart Keyboard Folio і Magic Keyboard. Пристрій виконаний у корпусі з повністю переробленого алюмінію. Для вибору користувачів пропонуються версії з 11 і 12,9-дюймовим дисплеям та з вбудованим сховищем місткістю 128 ГБ, 256 ГБ, 512 ГБ, 1 ТБ або 2 ТБ.

Замовлення на новий планшет Apple iPad Pro можна буде оформити з 30 квітня. Ціна 11-дюймової моделі стартує з позначки $799 (Wi-Fi) або $999 (Wi-Fi + 5G). Версія з 12,9-дюймовим дисплеєм оцінюється від $1099 (Wi-Fi) або $1299 (Wi-Fi + 5G).

Apple також представила нове покоління медіа приставки Apple TV 4K, яка прийшла на заміну однойменної моделі 2017 року. Також оновлений пульт дистанційного керування Siri Remote.

Використовуючи голосового помічника Siri, вбудований в пульт, користувач може шукати серіали та фільми в стрімінгових сервісах, управляти аксесуарами розумного будинку, перевіряти поточні погодні умови та спортивні результати. Siri вже працює з Apple TV в Австрії, Ірландії та Новій Зеландії, незабаром до цього переліку приєднаються ще 13 країн і регіонів.

Нове покоління Apple TV 4K буде доступно до покупки починаючи з 30 квітня 2021 року за ціною $179 за версію з 32 ГБ пам’яті та $199 за 64 ГБ пам’яті. Новий пульт Siri Remote окремо обійдеться в $59, він повністю сумісний з Apple TV 4K і Apple TV HD попереднього покоління. Також можна буде придбати більш доступну версію Apple TV HD з новим пультом Siri Remote за ціною $149.

Протягом декількох років ходили чутки про те, що компанія Apple займається розробкою власного трекера, схожого за функціями з пристроєм Tile. Чутки нарешті отримали офіційне підтвердження — Apple анонсувала трекер AirTag, який працює спільно з додатками й сервісами компанії.

Apple AirTag — невеликий круглий пристрій, який можна прикріпити до різних предметів, наприклад, зв’язки ключів або гаманця. Надалі, якщо такий предмет з міткою загубиться, його можна буде легко відстежити за допомогою програми Apple Find My для iOS. Коли користувач буде віддалятися від предмета з міткою, що відстежується, він отримає відповідне повідомлення.

Трекер Apple AirTag стане доступним для попереднього замовлення в найближчу п’ятницю, а фактичні постачання стартують 30 квітня. Ціна новинки становить $29, а комплект з чотирьох пристроїв оцінюється в $99.

Як писали раніше Investory News, Apple подала до суду на Саймона Ланкастера, який він працював у компанії з 2008-го до 2019 року дизайнером продуктів. Компанія звинуватила дизайнера в зливі інформації про невидані продукти Apple кореспонденту, ім’я якого не називається.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram