Новини
21 Квітня 2021
1 001

Які новинки Apple показала на весняній презентації Spring Loaded

Подібно всім презентаціям корона епохи, захід пройшов онлайн

Apple провела традиційну весняну презентацію нових продуктів. Захід Spring Loaded пройшов онлайн у формі наперед записаної трансляції.

Цього разу компанія додала до палітри кольорів iPhone 12 та iPhone 12 mini новий — фіолетовий. Це повинно збільшити продажі iPhone 12, який і без того є найбільш продаваним смартфоном у світі. Глава Apple Тім Кук не забув згадати про це під час презентації.

Характеристики й інші можливості iPhone 12 в фіолетовому кольорі не відрізняються від інших колірних версій. Ціна теж залишилася колишньою — від $729 і від $829 за iPhone 12 mini та iPhone 12 відповідно. У США продажі фіолетових смартфонів почнуться в п’ятницю, 23 квітня.

Наступним анонсом став моноблок iMac з 24-дюймовим екраном Retina 4.5K в новому “плоскому” дизайні з вузькими рамками на ARM-процесорі M1. Це перший iMac на базі SoC M1 і четвертий Mac (після MacBook Air (M1), Mac Mini (M1) і MacBook Pro (M1)) в новому модельному ряду Mac на ARM-процесорах Apple Silicon.

Товщина корпусу — 11,5 мм. Діагональ екрану — 23,5 дюйма. Він виділяється вузькими рамками по три боки й досить широким “підборіддям” знизу. Використовується IPS-панель 4.5K. Екран підтримує технології Wide Color (P3) і True Tone, а також характеризується максимальною яскравістю 500 кд/м².

Основа нового iMac — процесор M1. На презентації Apple заявила, що новий iMac був створений з нуля на основі “революційного” чіпа M1. Судячи з усього, цей той самий чіп, що лежить в основі MacBook Pro (M1). До речі, без активної системи охолодження обійтися не вдалося. У iMac 24″ (M1), заявляють у компанії, встановлено два невеликих вентилятори, які замінюють громіздку теплову систему iMac попереднього покоління.

Apple також зробила акцент на оновленій вебкамері та мікрофонах — тут використовується поліпшена камера 1080p на нейромережах і масив з трьох мікрофонів, ефективно відсіваючи сторонні шуми.

Базова модель iMac 24 оцінена у $1299. Приймання попередніх замовлень на новий iMac стартує 30 квітня, а фактичні продажі — у другій половині травня. Терміни появи в Україні поки невідомі.

Планшет iPad Pro нового покоління отримав процесор M1 — той самий чіп, що використовується в торішніх версіях MacBook Air, MacBook Pro і Mac Mini. За твердженням Apple, це забезпечить “великий стрибок продуктивності”, якщо порівняти планшет попереднього покоління. Графічна продуктивність зросла більш ніж у 1,5 тис. разів, до того ж користувачі можуть розраховувати на автономну роботу пристрою протягом дня.

На лицьовій панелі пристрою встановлена камера TrueDepth з новим 12-мегапіксельним над ширококутним модулем. Вона отримала підтримку функції Center Stage, яка дозволяє розпізнавати й відстежувати рухи користувача, зберігаючи його розташування в центрі кадру під час відеодзвінків. Камера також коригує і панорамує зображення, коли в кадр потрапляють інші люди.

iPad Pro підтримує можливість використання аксесуарів, таких як Apple Pencil, Smart Keyboard Folio і Magic Keyboard. Пристрій виконаний у корпусі з повністю переробленого алюмінію. Для вибору користувачів пропонуються версії з 11 і 12,9-дюймовим дисплеям та з вбудованим сховищем місткістю 128 ГБ, 256 ГБ, 512 ГБ, 1 ТБ або 2 ТБ.

Замовлення на новий планшет Apple iPad Pro можна буде оформити з 30 квітня. Ціна 11-дюймової моделі стартує з позначки $799 (Wi-Fi) або $999 (Wi-Fi + 5G). Версія з 12,9-дюймовим дисплеєм оцінюється від $1099 (Wi-Fi) або $1299 (Wi-Fi + 5G).

Apple також представила нове покоління медіа приставки Apple TV 4K, яка прийшла на заміну однойменної моделі 2017 року. Також оновлений пульт дистанційного керування Siri Remote.

Використовуючи голосового помічника Siri, вбудований в пульт, користувач може шукати серіали та фільми в стрімінгових сервісах, управляти аксесуарами розумного будинку, перевіряти поточні погодні умови та спортивні результати. Siri вже працює з Apple TV в Австрії, Ірландії та Новій Зеландії, незабаром до цього переліку приєднаються ще 13 країн і регіонів.

Нове покоління Apple TV 4K буде доступно до покупки починаючи з 30 квітня 2021 року за ціною $179 за версію з 32 ГБ пам’яті та $199 за 64 ГБ пам’яті. Новий пульт Siri Remote окремо обійдеться в $59, він повністю сумісний з Apple TV 4K і Apple TV HD попереднього покоління. Також можна буде придбати більш доступну версію Apple TV HD з новим пультом Siri Remote за ціною $149.

Протягом декількох років ходили чутки про те, що компанія Apple займається розробкою власного трекера, схожого за функціями з пристроєм Tile. Чутки нарешті отримали офіційне підтвердження — Apple анонсувала трекер AirTag, який працює спільно з додатками й сервісами компанії.

Apple AirTag — невеликий круглий пристрій, який можна прикріпити до різних предметів, наприклад, зв’язки ключів або гаманця. Надалі, якщо такий предмет з міткою загубиться, його можна буде легко відстежити за допомогою програми Apple Find My для iOS. Коли користувач буде віддалятися від предмета з міткою, що відстежується, він отримає відповідне повідомлення.

Трекер Apple AirTag стане доступним для попереднього замовлення в найближчу п’ятницю, а фактичні постачання стартують 30 квітня. Ціна новинки становить $29, а комплект з чотирьох пристроїв оцінюється в $99.

Як писали раніше Investory News, Apple подала до суду на Саймона Ланкастера, який він працював у компанії з 2008-го до 2019 року дизайнером продуктів. Компанія звинуватила дизайнера в зливі інформації про невидані продукти Apple кореспонденту, ім’я якого не називається.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram