Новини
29 Листопада 2023
321

Як технології рятують від банкрутства?

Рекламне агентство створило ШІ-модель, яка заробляє до €10 тисяч на місяць

Втомившись від дорогих впливових осіб із високою самооцінкою, в іспанському агентстві вирішили створити модель на основі штучного інтелекту. Айтана Лопес, створена штучним інтелектом людина, заробляє близько €1 тис. за одну рекламу. Її обліковий запис в Instagram зібрав уже 124 тис. передплатників, пише Euronews.

Ідея створити модель за допомогою штучного інтелекту засновнику барселонського модельного агентства прийшла після того, як у нього виникли проблеми у роботі з реальними моделями та впливовими особами. “Ми створили її, щоб врятувати згасаючу агенцію і не залежати від інших людей, які просто хочуть заробити нереалістичні гроші за позування”, — говорить Рубен Крус, її дизайнер і засновник агентства The Clueless.

За його словами, віртуальна модель може заробляти до €10 тис. на місяць, але в середньому це близько €3 тис. А нещодавно вона стала обличчям Big, компанії з виробництва спортивних добавок. А ще вона завантажує свої фотографії в нижній білизні на Fanvue — платформу, схожу на OnlyFans.

На її обліковому записі в Instagram можна спостерігати, як вона веде звичне для суспільства життя. Для цього щотижня команда The Clueless проводить зустрічі, щоб показати, як вона проводить свій час. Вони вирішують, чим вона займатиметься і які заклади та заходи відвідає, щоб зацікавити передплатників. Усі зображення робляться за допомогою Photoshop.

Через це не потрібно підлаштовуватись під графік, підбирати гардероб і влаштовувати фотосесії. У її постах вона описується як сильна та рішуча жінка, з любов’ю до відеоігор і фітнесу. Фотографії Айтани збирають тисячі переглядів, реакцій та повідомлень, зокрема від знаменитостей, які часто навіть не підозрюють, що вона не справжня людина. Так, “одного разу відомий латиноамериканський актор написав їй повідомлення із запрошенням на побачення. Цей актор має близько 5 млн передплатників, і деякі з нашої команди дивилися серіали за його участю, коли були дітьми”, — каже Круз.

Останнім часом кількість моделей зі штучним інтелектом зростає і досягає успіху в соціальних мережах та на платформах контенту для дорослих. На думку генерального директора платформи Fanvue, персонажі, створені штучним інтелектом, незабаром стануть таким самим поширеним явищем, як реальні люди.

Раніше Investory News писали, що Master of Code Global створила інструменти для покращення роботи з ШІ.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram