Новини
3 Вересня 2019
629

Xiaomi планує викуп акцій на $1,5 млрд, щоб зупинити їх падіння

На фоні цієї новини вартість здешевлених паперів зросла на 7%

У вівторок, 3 вересня, Xiaomi Corp оголосила, що планує найбільший в історії компанії зворотний викуп акцій на 12 млрд гонконзьких доларів ($1,53 млрд). Таким чином китайський виробник смартфонів намагається врятувати здешевлені папери, які на фоні цієї новини зросли у ціні майже на 7%, повідомляє Reuters.

Зазначається, що минулого тижня Xiaomi скасувала свій план провести розміщення в Китаї, щоб залучити материкових інвесторів, які прагнуть отримати папери великих компаній.

“Тоді компанія заявила, що у неї достатньо грошей і вона зосередиться на розвитку бізнесу”, – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що акції Xiaomi, яка провела лістинг на Гонконзькій фондовій біржі минулого року, втратили майже третину своєї вартості у 2019 році.

“Наразі вони торгуються вдвічі дешевше ціни первинного розміщення. Це пояснюється різким уповільненням зростання компанії та посиленням конкуренції. Папери також постраждали від втрат на Гонконзькому фондовому ринку, який різко впав після початку масових антиурядових протестів у червні. Компанії, зареєстровані на біржі Гонконгу, з червня втратили в цілому $152 млрд ринкової капіталізації”, – пише Reuters.

Як зазначив Ден Бейкер, аналітик Morningstar, такі дії повинні надати інвесторам більшої впевненості під час купівлі акцій. “Тому що оголошення про викуп показує, що у компанії достатньо грошей”, – пояснив він.

Нагадаємо, наприкінці березня, скористатися правом на примусовий викуп акцій (squeeze-out) у міноритаріїв однієї з найбільших пивоварних компаній в Україні ПрАТ “Карлсберг Україна” вирішила зареєстрована у Швеції “Балтік Беверіджиз Інвест Акцеболаг”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram