Новини
27 Березня 2019
2 209

У міноритаріїв “Карлсберг Україна” примусово викуплять акції

У минулому році компанія збільшила чистий прибуток в 1,5 рази

Фото: прес-центр Carlsberg Ukraine

Зареєстрована в Швеції “Балтік Беверіджиз Інвест Акцеболаг” (ББІ “Акцеболаг”) оголосила про намір скористатися правом на примусовий викуп акцій (squeeze-out) у міноритаріїв однієї з найбільших пивоварних компаній в Україні ПрАТ “Карлсберг Україна” (Запоріжжя).

За даними в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, ББІ “Акцеболаг” є прямим власником домінуючого контрольного пакету простих акцій “Карлсберг Україна” в кількості 1,01 млрд шт. номінальною вартістю 1 грн кожна, що становить 98,77% загальної кількості акцій товариства.

Не пізніше ніж через 25 робочих днів з дня отримання цього повідомлення ПрАТ “Карлсберг Україна” має затвердити ринкову вартість акцій товариства і повідомити її ББІ “Акцеболаг”.

У 2018 р. “Карлсберг Україна” збільшила чистий прибуток в 1,5 рази в порівнянні з попереднім роком – до 1 млрд 633,9 млн грн. А в минулому році пивоварна компанія виплатила 1,646 млрд грн дивідендів.

Як відомо, “Карлсберг Україна” є частиною Carlsberg Group – однієї з провідних пивоварних груп у світі, продукція якої продається більш ніж в 150 країнах. До складу групи Carlsberg в Україні входять три пивоварних заводи в Запоріжжі, Києві та Львові. В Україні компанія представляє бренди “Львівське”, Baltika, “Арсенал”, Tuborg, Carlsberg, “Жигулівське Запорізького розливу”, “Хмільне”, “Квас Тарас”, Somersby, Guinness, Harp, Warsteiner, Grimbergen, Seth & Riley’s Garage, Harp та інші.

У Carlsberg Group налічується понад 41 тис. співробітників, а продукція продається на більш ніж 150 ринках світу.

“Компанія входить до списку найбільших платників податків України за даними рейтингу ДФС України 2018 рік. За минулий рік вона сплатила понад 3 млрд грн в бюджети країни різних рівнів у вигляді податків і зборів”, – зазначають в офіційному повідомленні Carlsberg Ukraine.

Нагадаємо, за останні чотири роки виробництво горілки в Україні (без урахування інших міцних спиртних напоїв) скоротилось до 31,8% або на 5,9 млн дал.

А чистий прибуток Артемівського заводу шампанських вин у 2018 році скоротився на 26% – до 49,39 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram