Новини
14 Травня 2019
996

Xelba та Petcube: Фонд ICU показав свій портфель стартапів

Компанія найчастіше інвестує у технологічні проекти

Фото: Pixabay

Венчурний портфель ICU складається з семи компаній, інвестиції в кожну склали від $200 тис до $1 млн. Про це повідомив в інтерв’ю виданню НВ Бізнес керуючий партнер ICU Макар Пасенюк.

За його словами, стратегія компанії полягає в інвестуванні на пізньому етапі і раунді “А” в технологічні стартапи, більшість з яких українські. Саме такі компанії зараз складають більше 70% портфеля інвестиційної групи. Проте точні суми та кількість інвестиційних раундів компанія не розголошує.

Список стартапів, у які інвестував ICU виглядає так:

Petcube – українська компанія з виробництва connected pet-гаджетів, заснована Ярославом Ажнюком, з офісами в Києві, Сан-Франциско і Шеньжені. Перший продукт стартапа – гаджет, що дозволяє через мобільний додаток дистанційно стежити за своїм домашнім улюбленцем, розмовляти з ним і грати в лазерні гри.

Hideez – компанія з офісами в Києві та Сан-Франциско, яка створила цифровий брелок, який служить безпечним зберігачем паролів і ключем для різних електронних носіїв.

Xelba – стартап заснований в 2017 р. екс-співробітником Apple Ракешем Ганді, розробляє апаратне і програмне забезпечення, яке дозволяє компаніям об’єднати IoT- технології в одну систему і дистанційно керувати нею. Офіс знаходиться в Лондоні.

Smart Commerce (офіси в в Атланті, Сан-Франциско і Барселоні) орієнтований на онлайн-рітейл розробника технології моментального збору інформації про товари – ціни, асортимент і наявність в різних магазинах. Сервісом компанії користуються такі світові гіганти як P & G, Unilever, Nestle.

Good Money – онлайн-банк, головою якого є Гуннар Лавлейс. Офіс компанії знаходиться в США.

3D Look – український стартап, розробник технології, що дозволяє побудувати 3D-модель людини по фотографії з урахуванням реальних розмірів. Офіси знаходяться в Сан-Матео (США), Києві, Одесі та Лондоні. Програма об’єднує в собі розробки в області комп’ютерного зору, нейронних мереж і мобільних пристроїв. Засновники стартапу – два одеських IT-підприємця Олександр Арапов і Вадим Роговський, а також Іван Макєєв.

Apostera – розробник програмних продуктів для автомобільної промисловості. Компанія була заснована українською командою експертів в галузі автомобілебудування, навігації, машинного навчання, комп’ютерного зору і технологій злиття сенсорної інформації. Штат компанії складається із 60 співробітників, головний офіс знаходиться в Мюнхені.

Інвестгруппа ICU створена в червні 2006 р. До призначення головою Нацбанку України співвласником і головою ради директорів групи ICU була Валерія Гонтарєва.

На даний момент під управлінням групи знаходяться активи на суму більше $500 млн, зокрема активи українських інвестиційних і пенсійних фондів – понад 3 млрд грн.

Основними партнерами групи є Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко з частками 41,7%, а також Олександр Вальчишен і Володимир Демчишин, яким належить 6,58% і 9,99% відповідно.

Нагадаємо, загальний обсяг венчурних інвестицій в українські ІТ-компанії минулого року досяг $336,9 млн. Це майже у півтора раза більше, ніж у 2017 р.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram