Новини
5 Лютого 2021
634

Хедж-фонд заробив сотні мільйонів доларів на бунті інвесторів з Reddit

Користувачі Reddit “розкрутили” вартість акцій торгової мережі GameStop

Хедж-фонд з Волл-стріт зумів заробити сотні мільйонів доларів на бунті приватних інвесторів з Reddit. Як повідомляє The Wall Street Journal, йдеться про Senvest Management LLC. На угодах з акціями мережі магазинів відеоігор GameStop, які за кілька днів підскочили в ціні від $10 до $400, фонд заробив майже $700 млн.

Видання зазначає, що засновники Senvest Management — Річард Машаал і Браян Гонік — почали скуповувати акції GameStop ще восени минулого року всупереч порадам більшості аналітиків, до кінця жовтня їх частка в компанії досягла 5%.

“Коли все почалося, ми подумали, що щось почало просочуватися. Але ми й гадки не мали, наскільки божевільним все виявиться”, — прокоментував Машаал те, що трапилося на ринку.

В кінці листопада один із учасників товариства приватних трейдерів WallStreetBets на Reddit написав пост, в якому оголосив, що на Уолл-стріт впевнені, що GameStop вмирає.

Інші користувачі обурилися і почали масово скуповувати акції мережі, щоб “врятувати її” і “відібрати гроші у хедж-фондів”. Мільйони дрібних інвесторів-фізосіб почали активно скуповувати цінні папери.

В результаті за пару тижнів акції компанії виросли більш ніж у десять разів, а декілька фондів були змушені закрити свої короткі позиції (“шорти”) з мільярдними збитками.

Протягом декількох тижнів котирування компаній, які аналітики колись вважали неперспективними, стрімко росли. Однак на початку лютого вони знову почали знижуватися. Так, акції GameStop подешевшали в ході торгової сесії 2 лютого на більш ніж 40%.

Нагадаємо, раніше Ілон Маск написав “біткоїн” у своєму повідомленні та підняв вартість криптовалюти на $5 тис. Днем раніше, бізнесмен похвалив у своєму Twitter гру Cyberpunk 2077, після чого акції її розробника — польської компанії CD Projekt зросли на 19%.

Також через твіти бізнесмена злетіла й ціна криптовалюти Dogecoin. Цього разу зростання викликало короткострокову реакцію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram