Новини
4 Лютого 2021
1 146

Ціна криптовалюти Dogecoin злетіла через твіти Ілона Маска

Але вони викликали тільки короткострокову реакцію

Відомий американський підприємець Ілон Маск, який буквально пару днів тому написав про тимчасовий “вихід” із соцмережі Twitter, повернувся з новими повідомленнями, після одного з яких стався різкий стрибок вартості невеликої криптовалюти Dogecoin.

Маск опублікував картинку з ракетою-носієм Falcon 9 і у відповідь на неї написав слово “Doge”, при цьому прибравши зі свого підпису хештег bitcoin. Після цього зростання Dogecoin розігналося на 19% буквально за 15 хвилин, а протягом пів години досягало 76%.

Згідно з даними CoinDesk на 11:45 за київським часом, Dogecoin за останні 24 години зріс в ціні на 51% до $0,05 за токен. MarketWatch пише про зростання на 44%, що сталося після твіту Маска.

Фотографія з першого твіту Ілона Маска відсилає до фрази “To the Moon”, яку використовують користувачі спільнот r/CryptoCurrency і r/SatoshiStreetBets на Reddit — вони координовано скуповують Dogecoin, прагнучи “відправити в космос” цю криптовалюту, щоб її вартість досягла $1.

Після зростання курсу Маск опублікував ще один твіт з картинкою, що відсилає до сцени народження Сімби в мультфільмі “Король лев”. Маск зображений в образі мудрого мандрила Рафікі, який підіймає вгору Доге в образі Сімби. “Нема за що”, — написав підприємець. Він залишив ще кілька повідомлень у твіттері про Dogecoin, наприклад, назвав токен “народною валютою”.

Dogecoin — це криптовалюта на основі Litecoin, випущена в грудні 2013 року. Токен назвали на честь популярного мему з собакою породи Сіба-іну Доге.

Собак звуть Доге і Чімс. Доге — це Сіба-качок, який часто представляє щось або когось із минулого (раніше було краще!). А Чімсу залишається тільки сидіти й мимрити — само собою, він уособлює сучасність. Іноді меми виходять образливими, але в цілому вони досить необразливі. Ось, наприклад, як такий.

Але свіжі твіти Маска викликали тільки короткострокову реакцію — різко розігнавшись, зростання вартості Dogecoin повернулося на рівень до твіту — приблизно 46%.

Крім того, згадка ним іншої криптовалюти Loki не вплинуло на котируваннях, її зростання, як і до його слів, становить близько 14%. При цьому в обох криптовалют спостерігається підвищений обсяг торгів: по Dogecoin він приблизно втричі вище, ніж добою раніше, а в Loki — і зовсім у 8,5 раза.

Нагадаємо, раніше Ілон Маск написав “біткоїн” у своєму повідомленні та підняв вартість криптовалюти на $5 тис. Днем раніше, бізнесмен похвалив у своєму Twitter гру Cyberpunk 2077, після чого акції її розробника — польської компанії CD Projekt зросли на 19%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram