Новини
30 Липня 2019
794

Хакери зламали базу даних фінансового холдингу Capital One

Співробітниками ФБР затримано підозрювану у цій справі, якій загрожує до п’яти років в’язниці та штраф до $250 тисяч

Близько 100 млн заявок клієнтів на кредитні карти американської банківської холдингової компанії Capital One Financial Corporation стали доступними хакерам в результаті злому бази даних компанії, повідомляє Washington Post.

Кіберзлочинцям вдалося отримати доступ до номерів соціального страхування близько 140 тис. клієнтів компанії, при цьому ані номера кредитних карт, ані облікові дані користувачів, призначені для входу в систему, не стали їм доступні.

Співробітниками ФБР затримано підозрювану у цій справі мешканку Сіетлу Пейдж Томпсон, якій були пред’явлені звинувачення в комп’ютерному шахрайстві. За даними видання, злом бази даних Capital One є одним з найбільших, коли-небудь траплялися з фінансовими компаніями. Збиток від злому оцінюється в $100-$150 млн.

“Колишня програмістка з технологічної компанії Сіетла була заарештована у кримінальній справі, в якому її звинувачують в комп’ютерному шахрайстві з метою проникнення в базу даних банку Capital One. Тридцятитрирічна Пейдж Томпсон, відома також під ніком erratic (неврівноважена – ред.), постала перед окружним судом сьогодні в Сіетлі. Суд розпорядився затримати її до слухання 1 серпня 2019 р.”, – пише Washington Post з посиланням на заяву офісу прокурора.

Томпсон загрожує до п’яти років в’язниці, а також штраф до $250 тис. Згідно з обвинувальним висновком, вона сама хвалилася щодо зламування банку на сайті GitHub. Один з користувачів повідомив банку про можливий злом, а банк звернувся до ФБР. Під час обшуку у Томпсон була знайдена електронна копія вкрадених файлів.

Нагадаємо, американське бюро кредитних історій Equifax виплатить близько $700 млн американській владі, а саме – Федеральній комісії з торгівлі, Бюро по захисту прав споживачів й більшості генеральних прокурорів ряду американських штатів, у зв’язку з тим, що хакери отримали доступ до даних приблизно 145 млн її клієнтів.

З японської криптовалютної біржі BITPoint внаслідок хакерської атаки було викрадено $32 млн (3,5 млрд єн). Платформа тимчасово зупинила всі операції, враховуючи депозити, зняття коштів і транзакції на своєму веб-сайті.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram